luni, octombrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Primarul Slatinei, jigniri grosolane la adresa unor jurnalişti: Sunteți niște mizerabili

Primarul Slatinei, Mario De Mezzo, a fost filmat când adresa mai multe cuvinte jignitoare, pe un ton mânios, la adresa echipei OltTv. ” Sunteți niște mizerabili, la OltTv, prin politica mizerabilă pe care o aveți”, a spus De Mezzo.

Totul s-a întâmplat miercuri, la finalul ultimei ședințe a Consiliului Local din legislatura 2020-2024, echipa OltTv filmând întrunirea, dar și ceea ce s-a petrecut înaintea și după încheierea ședinței.

Potrivit jurnaliștilor olteni, De Mezzo a fost deranjat de faptul că pe camera de filmat au fost surprinse discuțiile sale cu angajați ai primăriei cărora, a spus acesta, ar fi trebuit să le cerem acordul „pentru că au dreptul la intimitate”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Este mișelește ceea ce faceți. Este nedemn de meseria de jurnalist…Este incorect față de oamenii din primărie care au dreptul la intimitate…Sunteți niște nedemni cei de la Olt Tv”, a mai spus primarul.

”Precizăm că aceste persoane se aflau într-un spațiu public și în exercițiul funcțiunii, chiar dacă ședința fusese declarată încheiată, așa cum a invocat De Mezzo. Primarul ales al Slatinei uită ceea ce a făcut în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale, dar și în perioada cât a fost prefect al județului Olt, când posta pe contul său de TikTok și pe Facebook filmări pe care le făcea în toată Slatina, cu cetățeni, cu angajați ai unor instituții, dar și cu proprietăți private, fără să ceară acordul cuiva”, spun reprezentanții OltTv.

Aceștia mai spun că, până la depunerea jurământului, Mario De Mezzo nu avea dreptul să stea la masa consilierilor și nici să vorbească neîntrebat.

Conform legii, până în momentul preluării oficiale a mandatului, primarul ales poate, ca orice alt cetățean, să participe la ședințele Consiliului Local și să aibă o intervenție verbală doar dacă îi dă cuvântul președintele de ședință.

”Or, în toate întrunirile legislativului slătinean de când PNL a preluat conducerea primăriei, Mario De Mezzo a intervenit, a strigat și a acuzat când a vrut el și cum a vrut”, spun jurnaliștii de la OltTv.

Politica