luni, octombrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

VIDEO/Percheziții în Olt la o firmă care colecta deșeurile fictiv

Procurorii fac percheziții în Olt, Vâlcea și Argeș la o firmă care colecta deșeurile fictiv. Este vorba de 25 de percheziții, în Balș și Piatra-Olt. Acţiunile se desfăşoară, în cadrul operațiunii „JUPITER”, coordonată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în colaborare cu Inspectoratul General al Poliției Române.

Administratorul firmei este suspect că din 2018 până 2023 ar fi colectat și valorificat mai multe deșeuri fictiv. El avea scopul de fraudarea bugetului consolidat al statului și bugetului Administrației Fondului de Mediu, prin încasarea unor sume de bani proveniți din ecobonificații acordate prin intermediul unor societăți tip Organism de Implementare a Responsabilității Extinse a Producătorului.

„Din materialul probator administrat până în prezent, a rezultat faptul că, în perioada 2022 – 2023, reprezentanții unei societăți comerciale ar fi înregistrat în evidența financiar-contabilă operațiuni comerciale nereale, în domeniul materialelor reciclabile și nu ar fi înregistrat toate veniturile realizate din comercializarea deșeurilor.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, în vederea documentării cauzei și tragerii la răspundere a persoanelor bănuite, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Ilfov, Olt și Dâmbovița și de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Giurgiu”, potrivti procurorilor.

Valoarea totală a deșeurilor de ambalaje achiziționate este de 7.000.000 lei, iar prejudiciul cauzat bugetului consolidat este de 1.500.000 lei.

Politica