luni, octombrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

O fabrică de prelucrare a cărnii de porc se deschide la Olt

O fabrică de rpelucrare a cărnii de porc se va deschide la Olt, în localitatea Piatra-Olt. Finanțarea vine din fonduri europene, iar contracturl de finanțare este deja semnat. Ministrul Agriculturii Florin Barbu a declarat, în cadrul emisiunii „Reporter 24”, ca abatorul va avea o capacitate de primire de peste 2,9 milioane de suine.

„Complementar am alocat finanţări în parteneriat cu Ministerul Finanțelor. În județul Olt, vom avea cel mai mare abator de porc din Sud-Estul Europeni. Peste 2,9 milioane de porci vor fi sacrificaţi în județul nostru, va fi o investiţie foarte mare, la Piatra-Olt. La abatorul de la Piatra-Olt vor începe lucrările maximum în luna februarie-martie pentru că mai sunt ceva studii de făcut. Finanțarea este aprobată”, a declarat ministrul Agriculturii, Florin Barbu, potrivit gazetanouă.ro.

Tot ministrul Agriculturii i-a îndemnat pe fermieri să acceseze fondurile nerambursabile puse la dispoziţie de Ministerul Agriculturii pentru a-şi înfiinţa ferme de porci.

„În paralel, pentru fermierii noștri din județul Olt există o oportunitate. Vom lansa 1 miliard de euro pentru acordarea de finanţări în reproducţie porc, dar şi pentru îngrăşare. Practic, vor fi finanţate 60 de ferme de câte 1.500 de scroafe şi 40.000 de locuri de îngrăşare. Va fi un proiect comun. Fermierii din județul Olt care vor să investească pe partea de porc vor beneficia de acest sprijin începând cu noiembrie-decembrie. Este un program cu finanţare 80% de la bugetul de stat şi 20% contribuţie proprie. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acest program ne va ajuta foarte mult pentru că, atunci când vom avea abatorul, nu va mai trebui să mai transporţi porcii la o distanţă foarte mare. Pe un traseu de peste 150-200 de kilometri, în abatorizare, un porc pierde între patru şi cinci kilograme.

„Îi îndemn pe toţi fermierii din județul Olt să investească în porc şi să acceseze aceste fonduri pe care noi le vom pune la dispoziţie pe Ministerul Agriculturii”, a mai adăugat ministrul Florin Barbu.

sursa foto: arhivă

Politica