luni, octombrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Cinematograful Porțile de Fier, redat publicului

Cinematograful Porțile de Fier va fi redat publicului din Drobeta-Turnu Severin după mai bine de 20 de ani în care acesta nu a funcționat, anunță primarul Marius Screciu. Va fi reabilitat cu fonduri europene. Edilul-șef al municipiului afirmă că acesta este „un proiect de suflet”.

„El a intrat în proprietatea primăriei de ceva vreme și am reușit să atragem peste 5 milioane de euro, fonduri europene, pentru reabilitarea lui.

Pentru mine este un proiect de suflet, petrecându-mi mult timp din copilărie și tinerețe în sala Cinematografului Porțile de Fier. Acest spațiu, plin de amintiri pentru multe generații de severineni, își va recăpăta strălucirea de altădată, transformându-se într-un loc modern, adaptat cerințelor actuale ale comunității noastre”, a declarat primarul municipiului Drobeta-Turnu Severin, Marius Screciu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit acestuia, clădirea va fi reconstruită aproape integral, cu o arhitectură modernă și un spațiu interior complet regândit, structurat pe trei niveluri, având numeroase facilități: o sală de proiecție modernă; spații pentru spectacole; planetariu; zone pentru expoziții de artă, lansări de carte și activități pentru toate vârstele; lift pentru accesul persoanelor cu dizabilități.

„Continuăm să atragem fonduri europene pentru a susține noi proiecte dedicate dezvoltării orașului, educației și culturii, dar și pentru a conserva patrimoniul cultural ce definește identitatea comunității noastre”, a mai declarat Marius Screciu.

Politica