luni, octombrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Bărbat din Mehedinți înjunghiat într-un penitenciar din Arad

Un bărbat de 45 de ani, care era deținut în Penitenciarul Arad, a fost ucis de un coelg de celulă. Bărbatul era originar din Mehedinți. Întâmplarea a avut loc ieri după-masă.

Cei doi s-au luat la ceartă, s-au îmbrâncit și au spart geamul camerei de detenție. Agresorul a luat, apoi, o bucată de sticlă și a rănit victima în jurul gâtului. Imediat, a fost dată alarma.

Suspectul era închis pentru trafic de droguri, iar victima pentru infracțiuni la regimul rutier. Cei doi se aflau într-o zonă de maximă siguranţă. Reprezentanții penitenciarului au precizat că ancheta a fost preluată de un procuror. În același timp, și instituția a deschis o investigație internă.

„Vă comunicăm că în data de 21 octombrie 2024, în jurul orelor 13:30, la nivelul Penitenciarului Arad, între două persoane private de libertate care îşi executau pedeapsa în regim de maximă siguranţă – clasificate cu risc pentru siguranţa locului de deţinere, a izbucnit un conflict spontan, care a condus la decesul uneia dintre persoanele implicate. Personalul operativ şi cel medical al unităţii au intervenit conform procedurilor în vigoare, însă în pofida manevrelor de resuscitare la care s-a alăturat şi un echipaj de ambulanţă, solicitat prin Serviciul Unic de Urgenţă 112, a fost constatat decesul”, a transmis, într-un comunicat de presă, Penitenciarul Arad.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Evenimentul a fost sesizat Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, verificările fiind efectuate de către organele judiciare imediat după producerea incidentului, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

„Pentru verificarea cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului negativ şi tragerii la răspundere a persoanelor care se fac responsabile, la nivelul penitenciarului a fost declanşată o verificare internă, concomitent cu informarea judecătorului de supraveghere a privării de libertate şi a Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad”, a precizat Penitenciarul.

Mehedințeanul va fi acum înmormântat în Gorj unde locuiesc părinții lui.

Politica