luni, octombrie 21, 2024

Ultima ora

Sport

Prezidenţiale R. Moldova. Maia Sandu şi Alexandr Stoianoglo, în turul doi

Preşedintele în exerciţiu al Republicii Moldova, Maia Sandu, care candidează pentru un nou mandat, şi reprezentantul Partidului Socialist din Republica Moldova (PSRM), Alexandru Stoianoglo, vor accede în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, potrivit rezultatelor preliminare furnizate de Comisia Electorală Centrală (CEC), notează Agerpres.

Datele CEC arată că, după numărarea voturilor de la peste 76% din totalul celor 2.219 secţii de votare, Maia Sandu a obţinut peste 36% din sufragii, în timp ce candidatul PSRM a atras voturile a peste 29% din alegători.

Pe locul al treilea se regăseşte Renato Usatîi (Partidul Nostru) cu peste 14% din voturi, iar pe patru Irina Vlah (independent) au votat 6% din alegători.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totodată, după centralizarea a peste 90% din procesele verbale privind referendumul pentru aderarea la Uniunea Europeană, tabăra NU are un avans în fața celei pro-UE.

Cu 30.000 de voturi rămase de numărat, luni dimineața la 6.30, tabăra NU a preluat iarăși conducerea, cu un avans de aproape 3.000 de voturi în numărătoarea voturilor la referendumul pentru aderarea la UE.

Maia Sandu acuză „o fraudă fără precedent”

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că autorităţile Republicii Moldova au informaţii şi probe privind „un atac fără precedent” asupra democraţiei din Republica Moldova și a îndemnat oamenii să aştepte rezultatele finale ale votului.

„Moldova s-a confruntat cu un atac fără precedent asupra democrației. Grupări criminale, împreună cu forțe străine, ostile, au atacat țara noastră cu zeci de milioane de euro, propagandă, cu cele mai mizerabile mijloace, pentru a duce țara noastră într-o zonă de instabilitate”, a afirmat Maia Sandu, în prima sa reacție despre rezultatele alegerilor din Moldova.

Politica