vineri, octombrie 18, 2024

Ultima ora

Sport

„Ștafeta Veteranilor”, în Severin. Doi jandarmi s-au alăturat inițiativei

„Veteranii de război și din teatrele de operații, care încă rostesc povestea sacrificiului suprem și cred că o lecție de patriotism stă scrisă în inima fiecaruia dintre noi”

„Ștafeta Veteranilor” a ajuns în Drobeta Turnu Severin, iar doi subofițeri din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Mehedinți s-au alăturat anul acesta inițiativei Invictus România.

„Cei doi jandarmi au acceptat cu mândrie provocarea, astfel încât timp de două zile, Adina și Gabriel aleargǎ pentru a-și exprima respectul față de eroii și veteranii României”, au menționat reprezentanții IJJ Mehedinți.
Aceștia mai spun că cei doi jandarmi promovează un stil de viată sănătos, iar sportul și mișcarea în aer liber se numără printre activitățile lor preferate.
„Competițiile sportive nu reprezintă o noutate pentru mine, am participat la mai multe ediții ale Campionatului de Atletism și Cros organizat de MAI, dar de data aceasta a fost diferit. Camaraderia celorlalți participanți, precum și gândul la sacrificiile făcute de înaintașii noștri pentru o țară liberă m-au emoționat și am rămas cu o amintire frumoasă a acestei zile“, a spus plutonier Adina Burtea.

Pentru celălalt participant, Gabriel, care este colegul și totodată, prietenul Adinei, sportul reprezintă un stil de viață.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Având în vedere că lucrez într-o structură mobilă, condiția fizică este foarte importantă, de aceea acord o atenție deosebită antrenamentului, atât la sală cât și prin diverse activități în aer liber, menite să-mi fortifice starea fizică dar și mentală. Această competiție este dedicată unei cauze nobile, recunoștinței pentru veteranii de război și din teatrele de operații, care încă rostesc povestea sacrificiului suprem și cred că o lecție de patriotism stă scrisă în inima fiecaruia dintre noi”, a menționat plutonierul Gabriel Enache.

„Ștafeta Veteranilor” este un proiect Invictus România. Este „dedicat dragostei de țară și respectului față de veteranii României, ajuns la ediția a XI-a și are loc în perioada 5-25 octombrie pe trei trasee care străbat întreaga țară. Fiecare traseu are una dintre culorile drapelului național, roșu, galben și albastru, care vor fi parcurse de peste 1.000 de voluntari”, au mai arătat reprezentanții IJJ Mehedinți.

Politica