miercuri, octombrie 16, 2024

Ultima ora

Sport

IML Craiova își ia aparat care va determina prezența drogurilor în corp

Institutul de Medicină Legală (IML) Craiova va cumpăra, cu ajutorul Consiliului Județean Dolj, un aparat de de separare și de analiză calitativă și cantitativă cromatografică utilizată în biochimie și chimie analitică pentru separarea, identificarea și cuantificarea substanțelor psihoactive.

Aparatul se numește cromatograf de lichide cuplat cu spectometru de masă și va ajuta la efectuarea analizelor toxicologice în vederea constatării prezenței sau absenței substanțelor psihoactive în organism. Consiliul Județean va acorda 2.000 de lei din buget propriu și va semna protocolul de cooperare dintre Județul Dolj și Institutul de Medicină Legală Craiova, în ședința de vineri, pentru cumpărarea aparaturii.

„Având în vedere art. 173 alin. (1) lit. e), alin. (7) lit. a), art. 182 şi art. 196 alin. (1) lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, se propune spre aprobare protocolul de cooperare dintre Județul Dolj și Institutul de Medicină Legală Craiova în vederea achiziționării unui cromatograf de lichide cuplat cu spectrometru de masă și alocarea sumei de 2.000 mii lei din bugetul propriu județean Institutului de Medicină Legală Craiova în acest sens. Cu adresa nr. 3185/A8/30.09.2024, Institutul de Medicină Legală Craiova a solicitat Consiliului Județean Dolj sprijin financiar pentru achiziționarea unui cromatograf de lichide cuplat cu spectrometru de masă necesar pentru efectuarea analizelor toxicologice în vederea constatării prezenței sau absenței substanțelor psihoactive în organism. Având în vedere prevederile O.U.G. nr. 97/2024 pentru stabilirea unor măsuri în domeniul siguranței rutiere, s-a stabilit un termen de maximum 72 de ore de la momentul finalizării procedurilor de recoltare a mostrelor biologice, pentru comunicarea rezultatelor către structurile Poliției Române solicitante. Institutul de Medicină Legală Craiova este singurul institut medico-legal din cele 6 existente la nivel național, care nu efectuează analize toxicologice în vederea constatării prezenței sau absenței substanțelor psihoactive în organism. Institutul de Medicină Legală Craiova ar putea achiziționa aparatura necesară numai din venituri proprii, insuficiente însă pentru a putea realiza această investiție. Având în vedere această solicitare, se propune alocarea sumei de 2.000 mii lei din bugetul propriu județean Institutului de Medicină Legală Craiova în vederea achiziționării unui cromatograf de lichide cuplat cu spectrometru de masă. Față de cele prezentate, se propune spre aprobare protocolul de cooperare dintre Județul Dolj și Institutul de Medicină Legală Craiova în vederea achiziționării unui cromatograf de lichide cuplat cu spectrometru de masă și alocarea sumei de 2.000 mii lei din bugetul propriu județean Institutului de Medicină Legală Craiova în acest sens”, se arată în hotărârea Consiliului Județean Dolj.

Institutul de Medicină Legală Craiova este singurul institut medico-legal din cele 6 existente la nivel național, care nu efectuează analize toxicologice în vederea constatării prezenței sau absenței substanțelor psihoactive în organism.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica