marți, octombrie 15, 2024

Ultima ora

Sport

Șpagă pentru cezariană la Filantropia Craiova

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au dispus plasarea sub control judiciar a unui medic ginecolog de la Spitalul Filantropia Craiova, acuzat de luare de mită.

Potrivit anchetatorilor, doctoriţa ar fi primit mită 800 de lei şi 100 de lire sterline pentru a face o operaţie de cezariană.

”În data de 10.10.2024, inculpata DDM, în calitate de medic specialist cu specializarea obstetrică-ginecologie, ar fi primit cu titlu de mită suma de 800 de lei şi 100 de lire sterline de la o pacientă internată la  Spitalul Clinic Municipal Filantropia Craiova, în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu, respectiv efectuarea unei intervenţii chirurgicale pentru naşterea unui copil – cezariană.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cauză, a fost pusă în mişcare acţiunea penală împotriva persoanei menţionate pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, prev. de art. 289 alin. 1 Cod penal”, se arată în comunicatul de presă.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj  a dispus totodată luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, iar printre obligaţiile impuse inculpatei se numără şi cea de a nu exercita profesia de medic specialist obstretica-ginecologie în cadrul niciunei unităţi spitaliceşti din reţeaua publică de stat. 

       

Politica