marți, octombrie 15, 2024

Ultima ora

Sport

Instanțele vâlcene au respins pe bandă rulantă solicitările partidelor de a invalida anumiți consilieri

În ultimele zile, probabil ca și în alte județe, instanțele din Vâlcea au avut de judecat foarte multe solicitări venite din partea unor organizații politice.

Din fel de fel de interese lideri ai unor partide sau organizații, grupuri, au dorit să invalideze consilieri locali, municipali sau județeni pe motiv de excludere din partide sau retragere de sprijin politic.

Acești oameni aleși prin vot în 9 iunie au încercat, cum era firesc să-și apere mandatele în instanță. iar în Vâlcea au avut câștig de cauză unanim.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Judecătorii au înțeles imediat că nu trebuie să participe la jocurile politice generate mai ales de apropierea alegerilor viceprimarilor în localitățile din Vâlcea.

Dacă cineva trebuie exclus motivat și cu adevărat din un partid sigur că va fi exclus după ce se vor parcurge toate etapele legale prevăzute de statutele partidelor. Nicio organizație nu poate fi forțată să păstreze în rândurile ei pe cineva care nu respectă rânduiala și legile interne ale acelui partid. Dar nici să dai afară oameni exact înaintea validării unor consilii, să faci schimbări pe liste, să promovezi politic alți oameni în acele consilii decât cei votați nu este ceva în regulă.

În instanțele de fond și ulterior în cele de la apel au câștigat toți cei ce riscau să piardă mandatul din cauza unor răfuieli sau jocuri interne. Majoritatea din consilieri sunt  din PNL și AUR.

Probabil mulți dintre ei vor fi excluși din consilii în viitor, după ce vor fi eliminați din partide, dar deocamdată au câștigat mandatele.

Politica