luni, octombrie 14, 2024

Ultima ora

Sport

Gorjenii au ieșit în stradă: „Apa nu e bună și nici nu curge tot timpul”

Oamenii sunt supărați că nu au apă potabilă la robinet, dar sunt taxați ca și când ar avea permanent apă bună de băut

Aproximativ 50 de localnici din comuna Baia de Fier, județul Gorj, protestează luni în fața Prefecturii din Târgu Jiu. Oamenii sunt nemulțumiți că au fost impuși să facă popriri pe conturi din cauza neplății facturilor la apă. Revoltați, aceștia susțin că nu vor să achite sumele, deoarece, în realitate, „suntem taxați pentru aer și nămol, nu pentru apă, că nu avem”. Mesajele de protest, precum „Vrem apă potabilă” și „Să curgă apă, nu facturi”, sunt doar câteva dintre cele scrise pe pancartele zecilor de localnici care s-au adunat în Piața Prefecturii pentru a-și exprima nemulțumirea, conform Pandurul.

Oamenii sunt supărați că nu au apă potabilă la robinet, dar sunt taxați ca și când ar avea permanent apă bună de băut. „Mie mi-a venit factură de zece milioane de lei vechi, apoi mi-au făcut poprire pe pensie. Când am văzut, mi s-a făcut rău. Suntem oameni bătrâni, și-asa plăpânzi. Nu poți să-ți bați joc de noi”, a spus unul dintre protestatari.

„Noi nu avem contracte, nu avem apometre, dar facturi ne dau pentru o apă care nu-i bună de băut. Am făcut analize la Craiova și a rezultat că nu e bună de băut”, a spus un alt protestatar. Circa 500 de oameni s-au trezit că sunt executați. „Nu poți să execuți un sat întreg pentru că apa nu e bună și nici nu curge tot timpul. Dacă vor să ne ia banii, să dea drumul la apă, să o trateze, să fie apă bună de băut, nu așa murdară, plină de noroi. Noi suntem taxați pentru aer și nămol, că asta avem pe conductă”, e supărarea altui localnic din Baia de Fier.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Protestăm pentru servicii publice de calitate. Apa nu curge vara, calitatea, potabilitatea ei. S-a pus executare pe un sat întreg. Oamenii au executări pe conturi, pe bunuri, pentru o factură de servicii care nu au fost conforme cu contractul pe care doresc să-l semnăm. Solicităm sistarea executării de pe bunurile oamenilor. S-au trezit efectiv cu bunurile sechestrate pentru o factură la apă. E o situație fără precedent care trebuie să-și găsească o rezolvare urgent„, a afirmat consilierul județean Mihai Olaru.

Prefectul Virgil Drăgușin a coborât la protestatari și le-a solicitat să-și noteze revendicările pe o listă. De asemenea, localnicii vor avea ocazia să participe la o discuție și cu președintele Consiliului Județean Gorj.

Politica