luni, octombrie 14, 2024

Ultima ora

Sport

Echipa de floretă cadete a României a câştigat medalia de aur la Samorin

Echipa de floretă cadete a României a reușit să obțină o victorie incontestabilă în etapa din Circuitul European al Cadeţilor, organizată la Samorin, în Slovacia, cucerind medalia de aur a competiţiei.

Cele patru floretiste care s-au aflat în componenţa team-ului României au fost Alexandra Adoch, Ioana Barbu, Karina Liţă şi Ilinca Vereş, iar Ana Pavel a fost  antrenorul responsabil.

„Aur european pentru România, în Slovacia! România (Alexandra Adoch, Ioana Barbu, Karina Liță, Ilinca Vereș) a câștigat medalia de aur la Samorin, impunându-se în finala Coupe de Samaria, după o victorie cu 32-31 în fața Poloniei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cu excepția primului releu, tricolorele s-au aflat la conducere pe tabelă, iar înainte de ultimul meci scorul era 27-26 pentru fetele noastre. Alexandra Adoch a încheiat la egalitate, 5-5, cu poloneza Karolina Makowska, și România s-a impus cu 32-31.

Felicitări fetelor – Alexandra, Ioana, Karina și Ilinca! Felicitări și tehnicienilor care au făcut posibilă această victorie: Ana Pavel (antrenor responsabil lot și antrenor la CS Rapid pentru Ioana Barbu), Iulian Teacă și Teofil Moisuc (antrenori la Clubul ACS Floreta Timișoara – Alexandra Adoch), Marius Gheorghe și Florin Gheorghe (Karina Liță la CSA Steaua București) și Romică Molea (Ilinca Vereș la ACS Aramis București)„, a scris şi Federatia Romana de Scrima, pe pagina de Facebook.

Echipa României a învins categoric în 16-imi formaţia Ucraina 3, cu scorul de 45-21, iar în optimi a dispus cu 42-31 de Polonia 5.

În sferturi, tricolorele au întrecut cu 45-27 prima echipă a Cehiei, pentru ca în semifinale să urmeze o victorie cu 41-31 în faţa primei echipe a Ucrainei, transmite News.ro.

Finala a fost disputată în compania primei echipe a Poloniei, de care fetele noastre au dispus cu 32-31.

România a câştigat astfel medalia de aur la Coupe de Samaria 2024, etapă din Circuitul European al Cadeţilor, de la Samorin (Slovacia).

Politica