luni, octombrie 14, 2024

Ultima ora

Sport

Demobilizare totală la PNL Vâlcea, chiar înainte de campaniile electorale

Și așa nu stăteau prea bine liberalii în Vâlcea, dar acum vor fi și mai dezbinați, deoarece duminică, 13 octombrie, după o ședință lungă, conducerea centrală a Partidului Național Liberal (PNL) a decis impunerea Ministrului Educației, Ligia Deca, pe locul 1 pe lista pentru Senat a filialei din Vâlcea.

Unele surse spun că mutarea are loc la comanda Cotroceniului, dar e greu de crezut că Iohannis ar fi cerut pentru protejata sa exact acest loc. Poate a cerut un loc eligibil, dar nu neapărat la Vâlcea!

 Decizia vine total în defavoarea deputatului Cristian Buican, secretar al Camerei Deputaților și președintele Filialei, care la final va fi făcut răspunzător pentru un eșec previzibil. Spunem previzibil, deoarece PNL a obținut constant, în ultimele 4-5 cicluri electorale, acest mandat de senator doar la redistribuire, județul având doar doi senatori, iar PNL nu poate obține în Vâlcea 50 %. Iar cu un candidat parașutat de la centru, este extrem de greu să obții voturi sau să mobilizezi activul local de partid, primari, viceprimari, consilieri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ca urmare, deputatul  Laurențiu Cazan, care ocupa inițial prima poziție la Senat, a fost mutat pe locul 2 la Camera Deputaților, după președintele PNL Vâlcea, Cristian Buican. Pe locul 3 la Camera Deputaților figura secretarul de stat Aurel Simion, însă acesta a refuzat poziția,  exprimându-și dorința de a se retrage din competiție. Deputatul Ion Marian Lazăr, recent transferat de la USR la PNL, ocupa locul 4, dar a urcat pe locul 3 după retragerea lui Simion.

La Senat, după Ligia Deca, pe locul 2 se află Gheorghe Ioniță, însă acest loc este considerat neeligibil. Decizia Biroului Permanent Național al PNL este definitivă.

Conducerea AUR și PSD se bucură de acest „cadou” nesperat, primit din partea lui Nicolae Ciucă, iar candidatul liberal la prezidențiale habar nu are că în Vâlcea doar cu noroc mai poate ocupa măcar locul 3, electoratul de dreapta orientându-se deja spre Ludovic Orban sau Elena Lasconi!

Politica