luni, octombrie 14, 2024

Ultima ora

Sport

Conferința de Dezvoltare & Performanță pentru Antreprenori: 6 piloni ai unui business de succes

Conferința de Dezvoltare & Performanță pentru Antreprenori a avut loc, weekendul trecut, la Dubova în Mehedinți. Asociația Agora 2013 împreună cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest (ADR) Oltenia, au creat workshop-uri pentru antreprenorii aflați la început de drum, sau pentru cei care își doresc o afacere de succes.

Pentru trei zile, participanții, au putut să afle care sunt cei 6 piloni ai unui business de succes, aceia fiind:

  1. Noutati in domeniul Fisca& contabilitate;
  2. ⁠Legal
  3. ⁠Surse de finantare
  4. ⁠HR & Recrutare
  5. ⁠Dezvoltarea propriei persoane
  6. ⁠Lidership & dezvoltare echipei.

Președintele Agora 2013, Cornelia Nițu, a declarat pentru Jurnalul Olteniei, că evenimentul a fost un real succes.

„Un eveniment reușit, aș susține eu, în calitate de președinte AGORA2013-Filiala Dubova sau “Un eveniment extraordinar”, dacă este să citez pe dl Cristian Nicola-participant în calitate de antreprenor și owner la Mapamond Tour Impex din Craiova.
Pregătirea speakerilor, preocuparea participanților, locația și ambientul evenimentului, susținerea autorităților din întreagă regiune, implicarea Echipei de proiect, nu în ultimul rând vremea favorabila și INSPIRAȚIA organizatorilor, au contribuit împreună, alături de mulți, mulți alți factori, la reușita evenimentului C.D.P.A. ediția a IV-a, care a avut loc în perioada 10-13 oct 2024 în Cazanele Dunării.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În efortul nostru ne inspira proiectul “Copii- cea mai buna investiție”- Proiect multianual dedicat dezvoltării personale și orientării în cariera pentru adolescenți, proiect pe care Agora2013 Filiala Dubova îl dezvolta încă de la înființare, dar care, începând cu această Conferință se vă axa cu prioritate pe PREVENIREA și COMBATEREA DEPENDENTEI DE DROGURI la adolescenți.
Iată de ce am considerat că un proiect care este de maxima prioritate pentru societatea civila, trebuie să fie sustenabil și să nu duca lipsa de resurse. Aceste resurse financiare le solicitam, că de fiecare data, ANTREPRENORILOR, celor cărora ne-am gândit să le dam înapoi din ceea ce noi deținem și anume knowledge pentru creșterea și dezvoltarea propriilor afaceri.

Programul evenimentului a fost respectat și așa cum am promis am livrat pentru antreprenori în primele 4 ore ale evenimentului informații utile din toate cele 6 arii necesare unui business de succes: Noutăți fiscale – oportunități de aplicare a legislației holdingurilor întreprinderile mici și mijlocii; Juridic-Concordat preventiv vs. Reorganizare ; Finanțare prin fonduri europene- ce surse de finanțare urmează să se deschidă?; Leadership și dezvoltarea echipei- cum ne conducem și cum ne păstram salariații?; HR & Brand Angajator- viziune și misiune; Self Growth- cum ajung să fiu în cea mai buna forma a mea?

Ce au mai primit antreprenorii, pe lângă INFORMAȚII de actualitate și foarte utile creșterii și dezvoltării propriei afaceri?

Au primit ACCES gratuit ÎN ATELIERE DE LUCRU de cica 4 ore, organizate pe fiecare din cele 6 secțiuni de mai sus, unde au avut acces 1 la 1 la experți și tarianerii invitați la Conferință, unde au putut adresa întrebări și lucra la masa împreună cu experții, strict pe problema adusa în dezbatere, unde au putut ÎNVAȚĂ din experiență altor antreprenori, care au prezentat problemele din afacerea lor, primind răspunsuri și îndrumare direct de la experți.

Surpriza mea a fost, mărturisesc, că atelierele s-au oprit atunci când noaptea ne-a obligat să ne deplasam spre cina, oamenii fiind surprinzător de preocupați să lucreze efectiv la masa experților, tranșând problema concret și plecând acasă cu răspunsuri concrete”, a declarat pentru Jurnalul Olteniei, Cornelia Nițu, președintele asociației Agora 2013-filiala Dubova.

Totodată, antreprenorii au mai primit la C.D.P.A. un mediu prielnic de noi legături în afaceri, networking și posibilitatea promovării propriei afaceri.

La eveniment au participat și directorul ADR Sud-Vest Oltenia, Alexandru Stănescu, dar și Gabriel Biriș, secretar de stat la Ministerul Finanțelor.

Asociația Agora 2013-filiala Dubova, este o organizație non-guvernamentală, cu o structură umanitară non-profit și fără scop patrimonial, neafiliată politic.

Politica