vineri, octombrie 11, 2024

Ultima ora

Sport

România, la Campionatul European Individual de tenis de masă din Austria

România va fi reprezentată de 11 jucători la Campionatele Europene individuale de tenis de masă de la Linz, Austria, care vor avea loc între 15 şi 20 octombrie.

Elizabeta Samara este cea mai titrată sportivă care va participa la ediţia din Linz, cu 5 medalii de aur, 3 de argint şi 6 de bronz.

„Așteptările sunt mari având în vedere palmaresul pe care îl am, dar nu vreau să îmi pun presiune. Dacă joc liniștită și calmă, eu zic că vine și medalia. Ca și obiectiv al meu pot să spun că îmi doresc o medalie”, a spus Elisabeta Samara, componentă a echipei naționale de tenis de masă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La anul, Eliza Samara împlinește 20 de ani de când vine la națională

„E un privilegiu, mă simt mereu onorată, iar când auzi imnul pe podium simți că ai dat tot și ai făcut tot să câștigi. E un sentiment aparte, te încearcă multe emoții, multe gânduri și sper să mai apuc asta”, a completat Elisabeta Samara.

Eliza și-a amintit și de primul ei campionat european la care a participat!

„În 2005 la Aarhus, pe echipe, am fost ca și rezervă. Mișu Șteff juca, iar eu eram după ea să o ajut cu ce pot , că moral, că să îi aduc o apă sau să o ajut cu orice, numai ca să fie bine la echipă”, a mai spus Elisabeta Samara.

La rândul ei, favorita numărul 1 a Europeanului de la Linz și campioană europeană la dublu la ediția trecută, Bernadette Szocs nu vrea să mai vorbească despre medalii. Știe doar ce are de făcut.

„Sunt bucuroasă, fericită și mândră că sunt numărul1 în Europa. Dar când ești liderul Europei trebuie să ai mare grijă și e frumos și să demonstrezi că acolo îți e locul”, a spus Bernadette Szocs, componentă a echipei naționale de tenis de masă.

Pe lângă veteranul Ovidiu Ionescu, seniorii au la Linz și reprezentanți ai noii generați. Edi Ionescu și Andrei Istrate sunt 2 dintre ei.

„Îmi doresc foarte mult o medalie la „dublu” sau „dublu mixt” și dacă se poate și la simplu. La simplu, dacă nu reușesc medalii, îmi doresc să ajung în primii 8 să îmi apăr performanța de la Jocurile Europene”, a declarat Eduard Ionescu, component al echipei naționale de tenis de masă.

Pentru Andrei Istrate, Europeanul Individual de la Linz este primul la care va participa.

„Îmi doresc să joc cât mai bine și să arat o stabilitate a jocului meu pentru a putea pregăti următorii ani medaliile europene”, a spus Andrei Istrate, component al echipei naționale de tenis de masă.

Lotul României la Europenele de la Linz

Sportivii români care vor participa astfel la întrecerile de la Linz:

Simplu feminin: Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Elena Zaharia, Ioana Sîngeorzan;

Simplu masculin: Ovidiu Ionescu, Eduard Ionescu, Iulian Chiriță, Andrei Istrate, Darius Movileanu;

Dublu feminin: Bernadette Szocs/Sofia Polcanova ( Austria), Elisabeta Samara/ Andreea Dragoman, Adina Diaconu/Maria Xiao (Spania);

Dublu masculin: Darius Movileanu/Eduard Ionescu , Ovodiu Ionescu / Alvaro Robles (Spania);

Dublu mixt: Eduard Ionescu/Elizabeta Samara, Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs.

Bernadette Szocs și Sofia Polcanova

Bernadette Szocs va încerca să îşi apere titlul european cucerit în 2022, alături de Sofia Polcanova.

Eliza Samara și Andreea Dragoman

Eliza Samara și Andreea Dragoman au fost medaliate cu argint, iar Adina Diaconu a făcut echipa cu Maria Xiao pentru medalia bronz.

Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu

De asemenea, la dublu mixt, Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu au urcat pe cea de-a doua treaptă a podiumului european.

Politica