vineri, octombrie 11, 2024

Ultima ora

Sport

Regizorul Silviu Purcărete a fost premiat la Craiova de Ministrul Culturii

Regizorul Silviu Purcărete este sărbătorit în aceste zile la Craiova, la Teatrul Național „Marin Sorescu”. Joi seară, a primit premiul de excelență pentru 50 de ani de activitate în teatru din partea Ministerului Culturii. Distincția i-a fost înmânată, într-un cadru restrâns, chiar de către Ministrul Culturii, Raluca Turcan, aflată într-o vizită oficială la Craiova.

Regizorul Silviu Purcărete și-a început activitatea la Craiova, sub îndrumarea lui Emil Boroghină. Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a declarat că se bucură că a putut premia un om mare al culturii române.

„România este o țară bogată datorită oamenilor săi de cultură, iar pe unul dintre ei l-am omagiat seara trecută la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova! M-am aflat în inima Olteniei pentru un moment special – aniversarea a 50 de ani de activitate artistică a regizorului Silviu Purcărete. Felicit Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova pentru „Săptămâna Purcărate”, un regal teatral unic dedicat marelui nostru regizor! A fost un privilegiu să-i confer maestrului Purcărete, din partea Ministerului Culturii, Distincția de Excelență, în semn de înaltă prețuire, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de activitate artistică. Aceasta distincție este un simbol al respectului nostru profund pentru un artist care a reușit, prin creațiile sale, să ne conecteze la esența umanității, la frumusețea și complexitatea vieții. Totodată, mă bucur că Ministerul Culturii va investi 40 de milioane de euro în reabilitarea clădirii care găzduiește acest teatru, pentru că o asemenea instituție și un oraș cultural precum Craiova merită dezvoltare de anvergură prin cultură”, a declarat Raluca Turcan, Ministrul Culturii.

După celebrarea marelui regizor, craiovenii au putut să vadă o reprezentație a spectacolului „ Gertrude”  a lui Silviu Purcărete. Sala a fost plină. „Săptămâna Purcărete” continuă până duminică, cu alte evenimente la Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Anul viitor, va începe restaurarea clădirii teatrului din Craiova, proiectarea fiind deja finalizată și urmând a fi lansată licitația pentru realizarea obiectivului.

Politica