miercuri, octombrie 9, 2024

Ultima ora

Sport

Parcul Aluniș, revitalizat cu fonduri europene

Parcul Aluniș din Drobeta Turnu Severin va fi revitalizat, printr-un proiect cu fonduri europene. Va avea două zone distincte pentru petrecerea timpului liber, anunță primarul Marius Screciu.

„Parcul Aluniș, o zonă îndrăgită de severineni, va beneficia de o infrastructură complet nouă, adaptată nevoilor tuturor locuitorilor orașului.

Am obținut finanțarea necesară pentru acest amplu proiect de regenerare urbană, în valoare de peste 8 milioane de euro, ce va transforma suprafața actuală de peste 5 hectare într-un spațiu modern și funcțional”, a declarat Marius Screciu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit primarului municipiului Drobeta Turnu Severin, prima zonă a parcului va fi destinată activităților sportive și culturale și va include: mini terenuri de baschet și tenis; o zonă de gimnastică în aer liber; o scenă modernă amplasată în fostul bazin, ideală pentru evenimente și spectacole.

A doua zonă va găzdui o pădure urbană cu piste de biciclete, loc de joacă special amenajat pentru copii, spații de picnic, terase panoramice.

„Pe lângă aceste îmbunătățiri, vom revitaliza arborii maturi și vom planta specii noi, adecvate climei locale. Modernizarea Parcului Aluniș va consolida infrastructura turistică a municipiului, contribuind la creșterea numărului de vizitatori. Continuăm să atragem fonduri europene pentru a implementa proiecte de amploare, care să răspundă nevoilor tuturor categoriilor de cetățeni din orașul nostru”, a mai declarat primarul Severinului, Marius Screciu.

Politica