miercuri, octombrie 9, 2024

Ultima ora

Sport

Bărbat din Gorj mort după ce i-a căzut o creangă în cap

Sfârșit tragic pentru un bărbat în vârstă de 50 de ani din Gorj! Acesta a murit după ce o creangă i-a căzut în cap. El era administratorul Ocolului Silvic Polovragi și a vrut să doboare un copac. Acesta a fost accidentat mortal de creangă. Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj face acum cercetări. Evenimentul a avut loc ieri, în localitatea Roșia de Amaradia.

„În urma evenimentului de muncă produs ieri, 08.10.2024, în jurul orelor 15:50, pe raza localității Roșia de Amaradia, județul Gorj, în perimetrul Ocolului Silvic Polovragi, un bărbat, în vârstă de 50 ani, având funcția de administrator, în timp ce efectua operațiunea de doborâre a unui arbore a fost surprins de o creangă ce s-a desprins din acesta, accidentându-l mortal.

Ca urmare a acestui eveniment, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a deschis dosar de cercetare a evenimentului în vederea stabilirii împrejurărilor și cauzelor care au condus la producerea acestuia, precum și stabilirea reglementărilor legale încălcate, a răspunderilor și a măsurilor ce se impun a fi luate pentru prevenirea producerii altor evenimente similare și, respectiv, determinarea caracterului accidentului. La fața locului s-au prezentat, imediat după producerea evenimentului, doi inspectori de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate și Sănătate în Muncă în vederea efectuării cercetării inițiale. Evenimentul a fost comunicat Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj”, au transmis reprezentanții ITM Gorj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Poliția din Gorj a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securiate și sănătate în muncă.

„La data de 8 octombrie 2024, polițiști din cadrul Poliției Orașului Novaci au fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la faptul că o persoană ar fi suferit un accident de muncă.

Din primele verificări efectuate de polițiștii ajunși la fața locului, a reieșit faptul că un bărbat, de 50 de ani, din Baia de Fier, aflându-se în programul de serviciu, în timp ce efectua activități specifice în parchetul de exploatare forestieră din zona satului Dealu Viei din comuna Roșia de Amaradia, ar fi tăiat un arbore, iar în momentul căderii, din acesta s-ar fi desprins o creangă și l-a lovit în zona capului.

În urma impactului s-a produs decesul bărbatului. Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj în vederea efectuării necropsiei.

În cauză, s-a întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securiate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securiate și sănătate în muncă”, potrivit IPJ Gorj.

Politica