Ciocolata Dubai a devenit trendul anului 2024 în materie de deserturi. Pe rețelele de socializare, deliciul este prezentat în diverse moduri. Toate au la bază aceleași ingrediente: ciocolată topită, cataif și pastă de fistic.
Sarah Hamouda a creat spectaculosul desert format din cele trei ingrediente, scrie digi24.ro
„Am avut o poftă nebună când eram gravidă cu a doua fată, l-am pus pe soţul meu să îmi caute în Dubai mai multe deserturi cu ciocolată. Am vrut să fac ceva diferit, aroma nostalgică pe care mama o făcea pentru noi, ca de exemplu cataiful”, spune Sarah Hamouda, fondatoarea ciocolatei Dubai.
Cofetarii români s-au adaptat rapid la cererea de ciocolată Dubai
Rețeta de ciocolată Dubai a fost rapid reinterpretată de cofetari și ciocolatieri din întreaga lume. Chiar și în România s-au creat rețete diferite de ciocolată cu fistic și cataif. Rețeta desertului are câțiva pași simpli. Se rumenește cataiful în unt, ciocolata se topește, iar desertul se asamblează cu pastă de fistic.
Marinel Bejan, ciocolatier din Craiova, a declarat, pentru Digi24, că rețeta de ciocolată poate fi reinterpretată după cum dorește fiecare ciocolatier sau patiser.
“Rețeta a fost promovată de un cunoscut food blogger din afară (influencer în domeniul culinar) și a prin repede în fața publicului. Multă lume și-a dorit să guste din această ciocolată și, fără îndoială, a ajuns și la noi în țară pregătită sub diferite forme.
De ce ingrediente aveți nevoie
La această rețetă de ciocolată este interesant faptul că are o umplutură care este făcută din fistic, cataif și ciocolată albă.
Exteriorul ciocolatei este făcut din ciocolată cu lapte. Evident, rețeta de ciocolată poate fi reinterpretată după cum dorește fiecare ciocolatier sau patiser”, a spus Marinel Bejan, primul ciocolatier român care a ajuns în finala World Chocolate Masters (concurs internațional pentru profesioniști în arta ciocolatei).
Faimoasa ciocolată Dubai ajunge la prețul de aproximativ 70 de dirhami, circa 90 de lei pentru 400 de grame.
“În primul rând pentru că ingredientele de baza ale rețetei sunt de calitate și au prețuri de pornire mari. Fisticul, ingredientul din compoziție, este scump, la fel și ciocolata de bază, și atunci prețul per produs este mai ridicat față de o ciocolată simplă. Bineînțeles, pentru prețul ciocolatei Dubai, și faptul că a devenit atât de faimoasă rețeta într-un timp scurt a contat.
În prezent, și eu fac această rețetă. Cererea a fost și încă este foarte mare pentru acest produs și am decis să reinterpretez rețeta, însă sub forma unor bomboane, praline, mai mici, cu umplutură de fistic și cataif”, a transmis Marinel Bejan.