luni, octombrie 7, 2024

Ultima ora

Sport

Banii pentru Casa Verde, regiunea Sud-Vest Oltenia, s-au epuizat în timp record

Banii pentru Casa Verde pentru Oltenia s-a terminat după 1 minut și 20 de secunde. Timpul estimat pentru accesare a cererilor este de maxim două minute, scrie hotnews.ro

Locuitorii județele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea au avut la dispoziție 199,2 milioane de lei și s-au înscris 6.640 de dosare.

În celelalte cinci sesiuni din acest an, înscrierile s-au încheiat în circa 2 minute.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Urmează ca marți, 8 octombrie, să se înscrie locuitorii din regiunea Vest (județele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş), aceasta fiind și ultima sesiune pentru persoane fizice.

Bugetul total al schemei în acest an este de 2 miliarde de lei, iar fiecare beneficiar primește 30.000 de lei de la stat pentru a-și instala panouri fotovoltaice și baterii de stocare.

Acuzaţii de fraudă

Asociația Prosumatorilor din România susține că înscrierile în programul Casa Verde Fotovoltaice pentru regiunea București-Ilfov s-au terminat într-un timp atât de scurt, încât ridică suspiciuni de fraudă cu ajutorul inteligenței artificiale.

Asociația a precizat, vineri, într-un comunicat de presă, că înscrierea într-un minut nu pare exagerată, însă suspiciunea vine din faptul că o persoană care s-a înscris în 40 de secunde a avut cronologic al 1.100-lea dosar validat.

„Înscrierile în Programul Casa Verde 2024 pentru zona București – Ilfov au coborât ștacheta de timp la un nivel extrem de îngrijorător, iar numeroase persoane sunt revoltate de această situație.

În ultimele două săptămâni, paginile de social media ale prosumatorilor au fost inundate de oferte de „ajutor” contra cost, pornind de la câteva sute de lei și ajungând la peste o mie de lei, prin introducere directă sau folosind extensii de browser – programe dedicate pentru înscrierea super rapidă”, se arată într-un comunicat al Asociației Prosumatorilor și Comunităților de Energie din România.

Politica