duminică, octombrie 6, 2024

Ultima ora

Sport

Amenda automată pentru lipsa rovinietei ar putea dispărea

Șoferii ar putea scăpa de amenda automată pentru lipsa rovinietei, având la dispoziție 24 de ore pentru a achita taxa.

Un grup de deputați liberali a propus eliminarea amenzii pentru conducerea pe drumurile publice fără achiziționarea prealabilă a rovinietei. Proiectul de lege a primit deja aviz favorabil de la Comisia de Transport și Infrastructură și va urma să meargă în plen, scrie economica.net

„Dacă va fi adoptat de plenul Camerei Deputaților, şoferii din România vor avea posibilitatea să plătească rovinieta în termen de cel mult 24 de ore de la utilizarea drumurilor naţionale, şi nu în mod obligatoriu înaintea accesării reţelei naţionale de drumuri”, a declarat deputatul PNL de Giurgiu, Alexandru Andrei, unul dintre inițiatorii proiectului de lege.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Achziționarea rovinietei se poate face ușor, prin diverse metode, de la cumpărarea online la achiziția din benzinării. Sistemul de verificare, bazat pe camere, este unul foarte eficient, lucru vizibil din creșterea numărului șoferilor care cumpără rovinieta de teama amenzii.

În prezent, amenda pentru lipsa rovinietei este între 250 și 500 de lei pentru vehiculele mici și 4.500 de lei pentru camioanele de mare tonaj care nu au rovinietă. De anul acesta se poate cumpăra rovinietă și pe o perioadă de 24 de ore.

Tarifele actuale pentru rovinietă categoria A (autoturisme) sunt: 7 zile – 3 euro; 30 de zile – 7 euro; 60 de zile – 13 euro; 12 luni – 28 de euro.

Politica