joi, octombrie 3, 2024

Ultima ora

Sport

SMART GROW – Împreună pentru o Școală Modernă, Accesibilă, bazată pe Resurse și Tehnologii durabile

COMUNICAT DE PRESĂ

Liceul Teoretic ”Henri Coandă” din Craiova a obținut finanțarea pentru a deveni unitate de învățământ-pilot în cadrul Programului de reformă a guvernanței sistemului de învățământ preuniversitar, finanțat prin Planului Național de Redresare și Reziliență – PNRR.

În cadrul Programului PNRR ”Granturi pentru unitățile de învățământ pilot” (finanțat prin Investiția 18 – Program de instruire și mentorat pentru manageri și inspectori școlari / Reforma 7 – Reforma guvernanței sistemului de învățământ preuniversitar și profesionalizarea managementului /Componenta 15 – Educație/Pilonul VI – Politici pentru noua generație din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență – PNRR), Liceul Teoretic ”Henri Coandă” din Craiova a obținut finanțarea pentru a deveni una din cele 60 de unități școlare cu statut de unități-pilot, cu scopul de a implementa și de a evalua intervenții educaționale, în vederea fundamentării de politici publice în domeniul educației.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conștienți de faptul că prin încurajarea inovației și a adaptării, școlile-pilot devin catalizatori ai schimbării în educație, pregătind generațiile viitoare pentru provocările și oportunitățile secolului al XXI-lea, suntem entuziasmați de faptul că PROIECTUL ”SMART GROW – Împreună pentru o școală Modernă, Accesibilă, bazată pe Resurse și Tehnologii durabile” s-a bucurat de aprecierea evaluatorilor (al 2-lea punctaj pe țară).

Liceul Teoretic ”Henri Coandă” din Craiova dispune de resursele necesare pentru a propune elemente de reformă a activităților manageriale, cu accent pe accesul la educație, reușită școlară și performanță profesională. Astfel, echipa managerială a școlii va implementa inovativ următoarele arii de interes prioritare:

  • Managementul unității de învățământ, inclusiv finanțare alternativă;
  • Dezvoltarea carierei didactice și a managementului școlar, prin noi modele de carieră și mentorat didactic;
  • Incluziunea preșcolarilor/elevilor cu CES-cerințe educaționale speciale în învățământul de masă.

Proiectul SMART GROW reprezintă o investiție considerabilă în viitorul educației! 200000 de euro sunt dedicați activităților ce vor fi pilotate în cadrul liceului.

Reușita a fost posibilă cu ajutorul colaboratorilor Liceului Teoretic ”Henri Coandă”: SMIS, Asociația ”Mereu pentru Europa”, Asociația CEDRU – Centrul de Excelență pentru Dezvoltarea Resurselor Umane din Craiova, care au acordat sprijin în etapa de scriere a proiectului.

Director,
Prof. Mihaela BRUMAR

Politica