joi, octombrie 3, 2024

Ultima ora

Sport

„E o mare greșeală! Ce vrea să demonstreze?”. Halep, certată de Ilie Năstase

Simona Halep, revenită pe teren după patru luni și jumătate, a marcat prima victorie în primul tur al turneului WTA de la Hong Kong, trecând de australianca Arina Rodionova (34 de ani, 114 WTA).

Totuși, decizia Simonei Halep, de a participa la Hong Kong 125, un fel de liga a doua a tenisului feminin, l-a nemulțumit pe Ilie Năstase (78 de ani). În dialog cu prosport.ro, acesta a insistat că spera să o vadă pe „Simo“ la marile competiții, precum Wimbledon, și nu la un turneu de mică anvergură, ca cel de la Hong Kong.

„Eu mă așteptam să joace la Wimbledon! Ce turneu e ăsta la Hong Kong?! Nu înțeleg! Am vorbit și cu domnul Țiriac. A fost numărul 1 mondial, ce-ți mai trebuie să joci la Hong Kong?! E o mare greșeală! Ce vrea să demonstreze, că nu înțeleg? A fost numărul 1, nu? Așa gândeam când jucam. Nu știu care e ideea. Că vrea să vadă dacă poate să revină? Trebuie să se ducă într-un turneu puternic, pentru a putea să-și dea seama unde este ca valoare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cu ce o ajută dacă câștigă un meci de tenis în plus? N-are ce să demonstreze ea. Păcat că a stat doi ani de zile fără să joace. Asta e problema! Nu că câștigă primul tur, al doilea tur sau turneul. E decizia ei, pe ea trebuie să o întrebați. Dacă îmi dau cu părerea și spun ceva greșit, ies eu aiurea. Eu aș fi făcut altfel. Simona nu e de locul 1130, să fim serioși! Normal, ar fi trebuit să primească wildcard la Wimbledon, pentru că ea a fost câștigătoare de Wimbledon. Dar fiecare turneu gândește altfel”, a declarat Ilie Năstase, în exclusivitate, pentru ProSport.

Ce a omis să zică „Nasty“ a fost că Halep a fost refuzată, de pildă, la French Open. Organizatorii nu i-au oferit vreun wild-card – clasamentul nu-i permite intrarea pe tablou sau în calificări – din cauza suspendării pentru dopaj. Iar la Wimbledon, întrecere de care a pomenit Năstase, Halep nici nu putea evolua, în luna iulie, fiind accidentată.

Politica