joi, octombrie 3, 2024

Ultima ora

Sport

Aladin Georgescu: Fiecare proiect transfrontalier aduce plus valoare regiunilor noastre

Fiecare proiect transfrontalier finalizate aduce un plus de valoare atât Mehedințiului, cât și vecinilor din Serbia, susține președintele Consiliului Județean, Aladin Georgescu. Afirmația a fost făcută în contextul Zilei Cooperării Interreg.

Aladin Georgescu a participat, la invitația Ancăi Lolescu, director executiv a Biroului Regional de Cooperare Transfrontalieră Timișoara, Anca Lolescu, la un eveniment organizat în Kladovo, Serbia, pentru a marca Ziua Cooperării Interreg 2024.

„Dacă în anii trecuți județul Mehedinți a găzduit astfel de evenimente, ca parteneri în proiecte cu finanțare europeană în cadrul Programului INTERREG IPA, de această dată, Ziua Cooperării a fost sărbătorită peste graniță, ocazie cu care am vizitat Cetatea Fetislam din Kladovo.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La eveniment au mai participat, alături de autoritățile locale din Kladovo, Excelența Sa, Consulul general al României la Zajecar, doamna Mioara Ștefan și directorul Programului Interreg IPA, doamna Oana Cristea.

Fondurile nerambursabile accesate în cadrul Programului INTERREG IPA au o dublă importanță.

Fiecare proiect finalizat aduce un plus de valoare regiunilor noastre, fie că vorbim de infrastructură, cultură, mediu sau turism, dar, pe de altă parte, întărește relațiile dintre comunitățile din România și cele de peste graniță, din Serbia.

Practic, acest program ne-a permis să realizăm parteneriate care au depășit granițele geografice. În cadrul proiectelor, am lucrat împreună, am realizat schimburi se experiență și am promovat valorile europene.

Investițiile rămân, la fel ca și legăturile pe care le-am creat.

În cadrul evenimentului, Ansamblul Profesionist “Danubius”, al Centrului Cultural “Nichita Stănescu”, a susținut un program artistic, fiind invitat să reprezinte identitatea zonei noastre, din punct de vedere cultural.

Îi mulțumesc doamnei director executiv a BRCT Timișoara pentru invitația de a participa la acest eveniment și felicit specialiștii din cadrul Biroului Regional de Cooperare Transfrontalieră Timișoara pentru toată activitatea de până acum!

Mult succes tuturor în continuare”, a precizat Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți.

Politica