marți, octombrie 1, 2024

Ultima ora

Sport

Vicențiu Mocanu a trimis ajutoare substanțiale pentru refacerea caselor din Pechea–Galați

Scenariul inundaţiilor catastrofale din judeţul Galaţi s-a repetat pentru a treia oară în ultimii 11 ani. Când a venit potopul, în 2013 şi 2016, autorităţile promiteau soluţii care ar fi împiedicat o nouă nenorocire, însă nu s-a întâmplat nimic, deşi au fost alocate zeci de milioane de lei. Iar acum, la fel ca în urmă cu 11 ani, oficialii dau vina pe capriciile naturii.

Peste 2000 de case au fost afectate în comuna Pechea din Galați de inundații, iar George Simion a mobilizat organizațiile Aur din țară pentru a trimite ajutoare spre refacerea acestor case.

Printre cei care au sărit să dea o mână de ajutor se află și omul de afaceri vâlcean Vicențiu Mocanu, proprietar la cunoscutele fabrici Verotherm.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Am luat legătura cu domnul președinte Simion care mi-a comunicat că are constructori foarte buni din țară care lucrează la refacerea gospodăriilor afectate de inundații. În aceste condiții am stabilit să trimit în zonă materiale de construcție de ca mai bună calitate care permit un montaj rapid și eficient. Am trimis și trimitem în continuare camioane cu polistiren expandat ignifugat, adeziv de polistiren, adeziv de gresie. Vom suplimenta cu materiale în funcție de ce mai este nevoie.

Nu suntem singurii din țară care ajutăm acești oameni năpăstuiți. Cine are posibilitate și caracter ajută mereu, cine nu este interesat decât de propria bunăstare nu o face. Este simplu”, a precizat Vicențiu Mocanu.

Politica