luni, septembrie 30, 2024

Ultima ora

Sport

Două cazuri de violență în familie, în Gorj

Au fost emise ordine de protecție provizorii pentru protejarea victimelor

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu și cei din cadrul Poliției Orașului Turceni au intervenit în două cazuri de violență în familie duminică, 29 septembrie, emise fiind ordine de protecție provizorii pentru protejarea victimelor.

Primul caz a avut loc în municipiul Târgu Jiu, unde o femeie de 37 de ani a sesizat autoritățile că soțul ei, de care se află în proces de divorț, a lovit-o cu palma la nivelul feței și a distrus mai multe bunuri din locuință. Deși victima nu a solicitat îngrijiri medicale, a depus plângere penală împotriva bărbatului.

„La data de 29 septembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu au fost sesizați de o localnică de 37 de ani, despre faptul că, în timp ce se afla la domiciliu, soțul său de 40 de ani, din municipiul Târgu Jiu, cu care se află în procedură de divorț, ar fi lovit-o cu palma la nivelul feței și ar fi distrus mai multe bunuri prin casă, fiind creat un prejudiciu în curs de estimare. Persoana vătămată nu a solicitat acordarea de îngrijiri medicale și a formulat plângere penală. S-a întocmit formularul de evaluare a riscului, fiind emis un ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violență în familie și distrugere”, conform IPJ Gorj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Al doilea caz a avut loc în orașul Turceni, unde un bărbat de 30 de ani a apelat la 112, reclamând comportamentul agresiv al mamei sale, în vârstă de 58 de ani. Femeia a provocat scandal la domiciliul fiului, amenințându-l cu moartea și distrugând mai multe bunuri, printre care o boxă muzicală, un telefon mobil și o cameră de supraveghere video.

În aceeași zi, polițiști din cadrul Poliției Orașului Turceni au fost sesizați prin apelul 112, de un bărbat de 30 de ani, din localitate, cu privire la faptul că mama sa provoacă scandal la domiciliu. Cu ocazia deplasării la fata locului apelantul a formulat plângere penală pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere și amenințare împotriva mamei sale de 58 de ani, domiciliată în orașul Turceni.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că, în cursul zilei, femeia s-a deplasat la imobilul în care locuiește fiul său, având asupra sa o bucată de lemn cu forma rotundă, cu care l-a amenintat pe acesta, cu moartea, în repetate rânduri, fiindu-i creată o stare de temere, acesta închizându-se în dormitor.

Totodată, femeia ar fi distrus o boxa muzicală, un telefon mobil și o cameră de supraveghe video ce apartineau fiului său, prejudiciul fiind în curs de estimare. A fost întocmit formularul de evaluare a riscului, reieșind faptul că există risc iminent, fapt pentru care s-a emis un ordin de protecție provizoriu, mama apelantului fiind obligată să păstreze o distanta de 50 de metri față de victimă și de locuința sa. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de violență în familie, distrugere și amenințare, conform sursei citate.

Politica