duminică, septembrie 29, 2024

Ultima ora

Sport

Pacient dus la judecată pentru 100 de lei

Casa de Asigurări de Sănătate Gorj a dat pacientul în judecată

Un gorjean a fost nevoit să facă drumuri suplimentare din cauza instituțiilor statului, care au încercat să recupereze suma de o sută de lei. Bărbatul avea un bilet de trimitere pentru analize, dar, între timp, s-a internat la spitalul din Motru. Fără să știe că biletul de trimitere și-a pierdut valabilitatea în urma internării, a mers totuși să își facă analizele, conform Pandurul.

Potrivit documentului de la Judecătoria Motru, “dacă în perioada de valabilitate a biletului de trimitere pentru investigaţii medicale paraclinice un asigurat se internează în spital fără ca investigaţiile recomandate să fie efectuate în ambulatoriu anterior internării, biletul de trimitere îşi pierde valabilitatea, cu excepţia biletelor de trimitere pentru investigaţii medicale paraclinice de înaltă performanţă, dacă acestea nu au fost efectuate în timpul spitalizării, cu obligaţia prezentării de către asigurat a biletului de externare/scrisorii medicale din care să rezulte că aceste investigaţii nu au fost făcute pe perioada internării”.

Casa de Asigurări de Sănătate Gorj a dat pacientul în judecată, pentru recuperarea sumei de 100,45 lei, la care se adaugă penalități de 3,78 lei. Omul a plătit datoria, astfel că plângerea a fost retrasă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica