vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Vicențiu Mocanu propune o lege în sprijinul micilor antreprenori

Considerat candidatul cu cele mai mari șanse pentru a aduce un loc de parlamentar în Vâlcea partidului lui George Simion, omul de afaceri Vicențiu Mocanu spune că județul nostru are nevoie și de altceva decât PSD și PNL în Parlament.

„În primul rând parlamentarii PSD și PNL nu pot , nici dacă ar vrea, să propună anumite legi. În al doilea rând dacă te uiți la ei majoritatea  provin din sistemul bugetar. Nu au cum să înțeleagă problemele celor din privat și nici nu pot să priceapă că ceea ce este ilogic și imoral nu poate să fie legal.

Este ilogic și imoral să ceri unui om să plătească CASS de 4 ori. Pe salariu, pe dividende, pe chirii și pe dobânzi bancare. Dar și mai imoral este să primești de la mici întreprinzători sume imense drept CASS pe dividende, dar să-i consideri neasigurați medical ca stat pentru că nu au și un contract de muncă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Este unul din primele proiecte legislative ce vreau să-l înaintez în Parlament deoarece județul Vâlcea este plin de oameni care se zbat să-și țină micile firme în viață. Sunt afaceri de familie. Și-au pus salarii minime sau nu și-au pus salarii acești oameni, special pentru a avea bani de rulaj. Iar statul, actuala Guvernare, le-a mărit impozitul pe dividende de la 5 la 8 % și colac peste pupăză au introdus taxarea dividendelor cu contribuție pentru sănătate.

Este și un interes al electoratului care a votat PSD și PNL să fie dată o astfel de lege numai că, așa cum am spus, niciun deputat sau senator liberal sau pesedist nu vor avea curajul să propună așa ceva. Sper să aibă curajul să voteze pentru eliminarea CASS de pe dividende!”, precizează afaceristul Vicențiu Mocanu.

Politica