vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Sorin Cârțu, impresionat de un jucător pe care nu l-a putut transfera nici măcar la CSU Craiova

Sorin Cârțu continuă să fie surprins de Constantin Budescu, fotbalistul care face încă spectacol în SuperLiga României, chiar și la vârsta de 35 de ani. După ce a încântat zeci de mii de suporteri, la FCSB, Astra sau Petrolul, dar și când evolua sub tricolor, mijlocașul a ajuns să joace pentru Gloria Buzău. Acolo se descurcă foarte bine și marchează goluri spectaculoase, așa cum a făcut-o încă de cânt era doar un puști.

Constantin Budescu l-a impresionat pe Sorin Cârțu și în urmă cu aproape 20 de ani. Gloria Craiovei Maxima și-a amintit că o antrena pe FC Argeș, când mijlocașul era junior la Petrolul.

„Sunt supărat pe el. A făcut acea fază și în loc să dribleze și portarul, el a tras la poartă. Asta vrea și portarul să faci când iese spre tine ți îți micșorează unghiul. Tu ai un avantaj, dar dacă tragi la poartă au un dezavantaj față de el. Păcat de copilul ăsta că nu a dat mai mult pentru fotbalul românesc. Nu o să uit golul pe care l-a dat cu Craiova. Atunci când avea el vreo 16-17 ani eram pe la FC Argeș.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Apăruseră el, Mățel, jucau prin divizia B. Mi l-am dorit atunci. Îl pusesem pe listă să încercăm să îl achiziționăm. Se vedea de atunci că are calitate. Mi-au plăcut tehnicitatea și mișcările lui. Nu l-ar fi lăsat Petrolul, iar FC Argeș atunci nu era o echipă atât de potentă, cât să spargă banca pentru el. Avea calitate”, a spus Sorin Cârțu la FANATIK SUPERLIGA.

Constantin Budescu a avut și are calități extraordinare, dar nu și-a atins adevăratul potențial, fiind un fotbalist capricios, care nu a reușit să joace le cel mai înalt nivel.

Politica