vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Controale la mai multe service-uri auto din Gorj. Patronii au primit dosare penale

Polițiștii din Gorj au făcut mai multe controale la service-uri auto din Gorj și au găsit nereguli. Patronii firmelor au primit dosare penale. Peste 15 tone de deșeuri și aproape 1,5 tone de ulei de motor uzat au fost confiscate de polițiști. La unul dintre service-urile verificate, oamenii legii au găsit mai multe fiare provenite din dezmembrarea mașinilor, care erau depozitate necorespunzător.

„La un punct de lucru aparținând unei societăți comerciale din comuna Brănești, administrată de un bărbat de 42 de ani, având ca activitate principală întreținerea și repararea autovehiculelor, ocazie cu care s-a constatat faptul că acesta nu ar fi respectat măsurile obligatorii privind valorificarea/ eliminarea cantității de 360 litri de ulei uzat, deșeu periculos provenit din activitățile specifice de schimbare a uleiului de motor, fiind totodată identificată cantitatea de 5.015 kg de deșeuri provenite de la repararea autoturismelor, depozitate direct pe sol, fără a respecta dispozițiile legale, toate acestea fiind indisponibilizate.

De asemenea, au fost desfășurate verificări la un alt punct de lucru al unei societăți comerciale situată în orașul Târgu Cărbunești și administrată de o femeie de 34 de ani, având ca activitate principală întreținerea și repararea autovehiculelor, ocazie cu care s-a constatat faptul că aceasta nu ar fi respectat măsurile obligatorii privind valorificarea/ eliminarea cantității de 500 litri de ulei uzat și 100 kg filtre ulei, ce reprezintă deșeu periculos, provenit din activitățile specifice de schimbare a uleiului de motor, toate fiind indisponibilizate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Verificări au mai fost efectuate și la un punct de lucru aparținând unei societăți comerciale din comuna Albeni, administrată de un bărbat de 37 de ani, având ca activitate principală întreținerea și repararea autovehiculelor, ocazie cu care s-a constatat faptul că acesta nu ar fi respectat măsurile obligatorii privind valorificarea/eliminarea cantității de 450 litri de ulei uzat, ce reprezintă deșeu periculos, provenit din activitățile specifice de schimbare a uleiului de motor, ce a fost indisponibilizată.

Totodată, a fost controlat și un punct de lucru al unei alte societăți comerciale din orașul Târgu Cărbunești, administrată de un bărbat de 52 de ani, având același obiect de activitate, ocazie cu care s-a constatat faptul că bărbatul nu a respectat măsurile obligatorii privind valorificarea/eliminarea cantității de 120 litri de ulei uzat, deșeu periculos, provenit din activitățile specifice de schimbare a uleiului de motor, respectiv acesta nu a prelungit valabilitatea contractului de colectare ulei uzat cu o societate comercială autorizată în acest sens, întreaga cantitate fiind indisponibilizată”, potrivit Poliției Gorj.

Oamenii legii au întocmit patronilor mai multe dosare penale pentru neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase și eliminarea, deţinerea, păstrarea deşeurilor în afara spaţiilor autorizate.

A mai fost identificat un bărbat care se ocupa cu dezmembrarea/repararea mașinilor fără autorizație. A primit și el dosar penal pentru exercitarea unei activități fără a deține autorizația necesară în acest sens și eliminarea, deținerea deșeurilor în afara spațiului autorizat.

Politica