vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Minerii din Gorj se pregătesc pentru un nou protest

„Vom solicita urgentarea demersurilor privind prelungirea duratei de viață a CEO”

Minerii din Gorj se pregătesc pentru un nou protest în fața Guvernului, programat pentru 3 octombrie. Sindicatul Mine Energie Oltenia a anunțat că va trimite 50 de membri la miting, care este organizat de Federația Națională a Muncii. Jan Popescu, reprezentant al SMEO, a detaliat, la Radio Infinit, principalele solicitări ale angajaților din sectorul minier, conform Pandurul.

„Vom solicita urgentarea demersurilor privind prelungirea duratei de viață a CEO prin decalarea termenelor de închidere a energie pe bază de cărbune. Vom solicita definirea sintagmei rezervă de capacitate și modalitatea prin care salariații CEO vor fi plătiți pentru că stau la dispoziția Sistemului Energetic Național. Vrem să vedem clar stipulat acest lucru. Vom solicita modificarea Legii Pensiilor prin îndreptarea acelei nedreptăți făcute colegilor mei mineri și energeticieni care își desfășoară activitatea în condiții vitrege și cărora legiuitorul nu le-a recunoscut acest drept când au calculat veniturile”, a spus, la Radio Infinit, sindicalistul.

Tot aici, Jan Popescu a ținut să sublinieze că minerii nu exclud nici să intre în grevă generală dacă nu le vor fi luate în calcul revendicările.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica