vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Fabrică de conserve închisă de inspectorii DSVSA Olt

O fabrică de conserve din comuna Izbiceni, Olt, a fost închisă și amendată de inspectorii Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt. Depozitul de fructe și legume al fabricii de conserve a fost controlat de reprezentanții DSVSA, iar aceștia au găsit mai multe nereguli.

S-a constatat că depozitul funcţiona fără deținerea înregistrării pentru siguranța alimentelor. Pe lângă decizia de interzicere a activităţilor, a fost aplicată o amendă în valoare de 50.000 lei.

„A fost supusă controlului oficial și evaluării o unitate de prelucrare și conservare legume-fructe, fiind identificate unele neconformități, pentru care a fost aplicată sancțiune conform OG 2/2001, cu modificările și completările ulterioare și au fost stabilite termene de remediere.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 Totodată au fost efectuate 9 (nouă) controale oficiale la această unitate de prelucrare și conservare legume-fructe, ca urmare a recepționării de tomate dintr-un stat membru.

A fost controlat un depozit de legume – fructe la care s-a constatat funcționarea fără deținerea înregistrării pentru siguranța alimentelor, fiind aplicată sancțiune contravențională conform HG 984/2005, cu modificările și completările ulterioare, în valoare de 50.000 lei și sancțiune complementară prin emiterea ordonanței privind interzicerea activităților”transmite DSVSA Olt.

În cursul lunii august, inspectori din cadrul Direcției Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt au derulat acțiuni de control oficial la producători primari de materii prime vegetale (cereale, legume, fructe), la unități de procesare legume fructe și la unități de comercializare și la depozite de legume-fructe, în vederea verificării activității acestora.

„Astfel au fost controlați un număr de 5 (cinci) producători de produse primare – cereale, 4 (patru) producători de produse primare – legume și fructe, de la care s-a procedat la prelevare de probe de legume, respectiv roșii, castraveți și gogoșari, fiind dirijate către Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt (LSVSA Olt) – Compartimentul de control reziduuri și contaminanți”, mai spun reprezentanții DSVSA Olt.  

sursa foto: arhivă

Politica