vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Vară cu amenzi, în Dolj

Peste 1.500 de amenzi, de zeci de mii de lei, pentru doljeni, în vara ce tocmai s-a încheiat. Acestea au fost aplicate de jandarmii celor două structuri din județ.

Forțele de ordine au intervenit la peste 100 de misiuni pentru asigurarea ordinii publice. Jandarmii doljeni au constatat mai multe infracțiuni și au aplicat aproximativ 300 de sancțiuni contravenționale.

„Pe parcursul sezonului estival, jandarmii doljeni au fost zilnic la datorie, asigurând un climat de ordine și siguranță publică. Principalele măsuri au fost asigurarea unui număr ridicat de jandarmi în zonele cu un potențial criminogen ridicat pentru prevenirea faptelor antisociale și consolidarea încrederii populației în structurile de aplicare a legii. Asigurarea ordinii publice, protecția cetățenilor pe timpul desfășurării manifestărilor publice. Derularea de acțiuni de informare a populației cu privire la manifestările din sezonul estival. Structurile de jandarmi au asigurat și menținut ordinea la evenimentele din sezonul estival. S-au desfășurat 106 misiuni cu 1.844 de jandarmi la evenimente sportive, cultural-artistice, religioase sau promoționale. 3.551 de jandarmi au fost angrenați în 1.990 de misiuni de menținere a ordinii publice în sistem integrat cu Poliția în locurile cu potențial criminogen pentru creșterea gradului de sigranță a cetățenilor. În perioada menționată au fost constatate 56 de fapte de natură penală. Jandarmii doljeni 292 de sancțiuni contravenționale 81.900 lei. Odată cu începerea noului an școlar, jadarmii participă zilic în zona instituțiilor de învățământ pentru a prevenii faptele antisociale și de a crește gradul de siguranță al elevilor. tot în această perioadă de referință, nu au fost înregistrate evenimengte deosebite”, a declarat colonelul Laurențiu Vînturiș – inspectorul şef al I.J.J. Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reprezentanții Grupării de Jandarmi Mobile „Frații Buzești” Craiova au prezentat și ei bilanțul sezonului estival care a trecut. Aceștia au spus că față de anul trecut, nu s-au înregistrat mai multe infracțiuni.

„Gruparea de Jandarmi Mobile „Frații Buzești” Craiova a angrenat efective în activitățile de menținere a ordinii publice în cooperare cu efective din unitățile de Poliție, având ca obiectiv principal siguranța cetățenilor. Pentru prevenirea și combaterea faptelor de violență, pentru prevenirea și combaterea traficului și consumului de substanțe psihoactive, Gruparea de Jandarmi Mobile „Frații Buzești” Craiova a dublat efectivele, astfel încât să putem organiza acțiunid e tip blocada. Am participat la manifestările publice pentru menținerea gradului de siguranță a cetățenilor. Aceștia au desfășurat acțiuni în zone cu un potențial criminogen ridicat, acestea fiind stabilite în grupuri de coordonare a sarcinilor care se desfășoara săptămânal împreună cu reprezentanții acestor structuri. Am acșionat și pe palierul piscicol, pe protecția mediului, silvic și nu numai. Ținând cont de aceste activități, o să vă prezint câteva cifre. Am organizat 126 de acțiuni de menținere a ordinii publice, multe dintre ele fiind manifestări cultural-artistice, mai precis 112, 10 la manifestări sportive și 4 religioase. Am organizat 90 de patrule în colaborare cu colegii de la Poliție și 834 de patrule de jandarmi în mod idependent care au acționat în zona teritorială. 293 de acțiuni au fost organizate în cooperare cu structurile M.A.I și 115 acțiuni în ccoperare cu alte structuri. Jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Frații Buzești” Craiova au constatat independent 110 infracțiuni 13 infracțiuni în cooperare cu colegii de la Poliție. De asemenea, au fost aplicate 1.423 de amenzi într-un cuantum aproximativ de 400 de mii de lei și 901 avertismente scrise. Există o colaborare foarte strânsă cu structurile M.A.I. Față de aceeași perioadă a anului trecut, cifrele sunt la fel. Nu am avut parte de mai multe infracțiuni. În misiunile de asigurare a ordinii publice nu a fost nevoie de restabilirea ordinii publice”, a declarat comandantul șef al Grupării de Jandarmi Mobile „Frații Buzești” Craiova, Cosmin Mirea.

Ambele structuri de jandarmi au spus că și în perioada următoare vor menține ordinea publică printre cetățeni.

Politica