vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Un urs a făcut ravagii într-o grădină din Gorj

Jandarmii s-au deplasat atât ziua, cât și noaptea la fața locului

Inspectoratul de Jandarmi Județean Gorj a primit mai multe apeluri la 112, dintre care trei anunțau prezența unui urs în grădina unei case din Bumbești-Jiu, în zona Vișina. Ursul a distrus trei stupi.

Jandarmii s-au deplasat atât ziua, cât și noaptea la fața locului pentru a asigura siguranța oamenilor și a bunurilor acestora, delimitând zona și verificând locul unde fusese văzut ursul. Acesta nu a mai fost găsit. De asemenea, au folosit semnale acustice și vizuale pentru a preveni întoarcerea ursului.

„În conformitate cu prevederile O.U.G. 81/2021 privind aprobarea metodelor de intervenție imediată pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor și bunurilor acestora, în intravilanul localităților, echipa de intervenție formată din responsabilii instituțiilor cu atribuții în domeniu stabilește gradual metodele de intervenție. În situații similare, recomandăm persoanelor să nu se apropie de animalele sălbatice, să se îndepărteze de zona de pericol, să sesizeze de urgență autoritățile competente prin SNUAU 112.”, anunță IJJ Gorj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica