vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

S-a stabilit termenul limită pentru depunerea ofertelor la Lotul 6 al drumului de mare viteză Craiova-Târgu Jiu

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că termenul limită pentru depunerea ofertelor necesare construcției Lotului 6 al drumului de mare viteză Craiova-Târgu Jiu este stabilit pentru data de 18 noiembrie 2024. Cristian Pistol, directorul general al CNAIR, și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, au subliniat importanța acestui proiect în cadrul Programului Transport 2021-2027.

Lotul 6, care se va desfășura între Târgu Cărbunești și Varianta Ocolitoare Târgu Jiu, va avea o lungime de 19,25 km și va fi construit la profil de drum expres. Construcția va include 25 de lucrări de artă, printre care și un viaduct impresionant de 644 m, precum și două parcări de scurtă durată.

,,Am stabilit termenul limită al depunerii ofertelor pentru contractul necesar construcției lotului 6 al drumului de mare viteză Craiova – Târgu Jiu! Antreprenorii care doresc să participe la licitație pot depune ofertele până pe data de 18 noiembrie 2024.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Lotul 6 va fi construit la profil de drum expres și va avea o lungime de aproximativ 19,25 km. Valoarea proiectării și execuției este de maximum 2,55 miliarde de lei (fără TVA) și este asigurată prin Programul Transport (PT) 2021-2027.

Contractul prevede o perioadă maximă de 34 de luni (10 luni proiectare și 24 de luni execuție) pentru construcția acestui nou lot. Pe traseul lotului 6, care se desfășoară între orașul Târgu Cărbunești (unde este asigurata conexiunea cu DJ661) și Varianta Ocolitoare (VO) Târgu Jiu, vor fi construite inclusiv: 25 de lucrări de artă (printre care unviaduct în lungime de 644 m). 2 parcări de scurtă durată”, a transmis Cristian Pistol, pe Facebook.

Ministrul Sorin Grindeanu a subliniat că proiectul face parte din planul național de modernizare a rețelei de transport rutier, menționând că fondurile sunt deja alocate prin Programul Transport 2021-2027.

,,18 noiembrie 2024 este termenul limită pentru depunerea ofertelor necesare atribuirii contractului pentru construcția Lotului 6 al drumului de mare viteză Craiova-Târgu Jiu!

Proiectarea și execuția celor 19,25 km ai acestui lot vor dura cel mult 34 de luni (10 luni proiectare și 24 de luni execuție). 2,55 miliarde de lei (fără TVA, suma maximă) sunt necesare construcției și vor fi asigurate prin Programul Transport (PT).

Lotul 6 va avea profil de drum expres, se va desfășura între orașul Târgu Cărbunești și Varianta Ocolitoare Târgu Jiu, iar pe traseu vor fi construite inclusiv: 2 parcări de scurtă durată, un viaduct (644 m)”, a transmis Sorin Grindeanu.

Politica