vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Razii cu mascați pe drumurile vâlcene

Astăzi, 25 septembrie 2024, în intervalul orar 10:00 – 13:00, în baza planului de acțiune întocmit la nivelul Serviciului Rutier Vâlcea, polițiștii rutieri, împreună cu luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vâlcea, polițiști ai Biroului pentru Protecția Animalelor, ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, polițiști ai Biroului de Imigrări Vâlcea, jandarmi vâlceni, dar și cu reprezentanți I.S.C.T.R. au desfășurat activități specifice de control, în trafic, pe raza întregului județ.

Acțiunile de verificare au vizat autovehiculele destinate transportului de persoane și mărfuri. În urma activităților, polițiștii au efectuat testări cu aparatele din dotare pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele în vigoare, fiind efectuate controale corporale și ale autoturismelor. De asemenea, aceste acțiuni sunt desfășurate pentru a asigura un climat optim de siguranță publică și rutieră, precum și pentru a combate migrația ilegală.

„Sub coordonarea Serviciului Rutier Vâlcea, razia organizată în tot județul, a vizat creșterea unui climat optim de siguranță publică și rutieră, acționându-se pentru următoarele:

Policlinica Buna Vestire Craiova

– prevenirea/vizibilitatea elementului polițienesc si altor structuri cu atribuții in domeniu;

– ⁠controlul si depistarea persoanelor/autovehiculelor cu semnalări pozitive în bazele de date/deținătoare de arme de foc/arme albe/obiecte contondente/substanțe interzise pentru prevenirea producerii unor evenimente negative în spațiul public;

– ⁠reducerea riscului rutier si asigurarea unui climat corespunzător de ordine si siguranță publică;

– controlul transportului de persoane/marfa/migrație ilegală.

Astfel, în cadrul activităților desfășurate, polițiștii au legitimat aproximativ 100 de persoane și au controlat 78 de autovehicule. De asemenea, au fost scoși din trafic, reprezentând un potențial pericol pentru ceilalți participanți la trafic, 5 conducători auto. Acestora le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii. Totodată, au fost oprite din a circula 6 autovehicule care nu prezentau siguranță în trafic. Astfel, certificatele de înmatriculare su fost retrase până la remedierea problemelor constatate. Au fost efectuate 21 de testări cu aparatul etilotest și un test pentru depistarea consumului de substanțe interzise, rezultatele fiind negative. Polițiștii au aplicat 61 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproximativ 53.000 de lei, cele mai multe au fost aplicate în conformitate cu prevederile OUG 195/2002R”, ne-a spus Eduard Văduva – purtător de cuvânt IPJ Vâlcea.

Politica