vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Lecții controversate într-un manual de clasa a V-a: Părinții, opresori, fuga de acasă este o soluție

Un manual destinat elevilor de clasa a V-a conține o lecție extrem de controversată, în care părinții sunt descriși ca fiind opresori ai copiilor, iar fuga de acasă este sugerată ca o soluție unică.

Este vorba de manualul de Educație socială, publicat de Editura Litera, și realizat de un colectiv format din Liliana Zascheievici, Nicoleta-Laura Crețu, Tamara Mănatu, Elena Nedelcu și Maria-Dorina Stoica, scrie stiripesurse.ro

La finalul manualului, copiilor li se propun două scenarii pentru piese de teatru educative. În primul scenariu, o fată pe nume Maria este în rol de „oprimată”, pentru că tatăl ei, „opresor”, nu este de acord să meargă la un liceu din oraș. Deznodământul este acela că Maria și sora ei, deja căsătorită, plănuiesc să fugă împreună de acasă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În al doilea scenariu, un băiat pe nume Andrei este „oprimat” pentru că mama lui, „opresor”, nu este de acord ca el să devină chitarist, ci dorește să învețe pentru a deveni medic. În final, tatăl lui Andrei, divorțat anterior de mama copilului, îl cheamă pe acesta să se mute la el, mărturisindu-i că și el a plecat de acasă din cauza soției și a soacrei.

În același manual, copiii sunt îndemnați să citească două articole de presă, unul din Click și unul din Vice, despre exploatarea copiilor prin muncă, în care sunt descrise evenimente cu impact emoțional, în special asupra unor copii de 10-11 ani.

Politica