vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

VIDEO/Pui românești crescuți într-o localitate din Olt

În localitatea Potcoava, din Olt, se cresc pui românești. Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a vizitat o fermă de pui, cofinanțată prin Programul de Reproducție al Ministerului Agriculturii. 33 de hale au fost modernizate de către o firmă privată. Acestea sunt amenajate pe locul în care au funcționat fostele hale de pui, abandonate. Aici, au fost create și peste 60 de locuri de muncă. 

„În orașul Potcoava, din județul Olt se simte și se produce românește după ce investitorul Greenfield Farming a renovat și populat, cu sprijinul Ministerului Agriculturii, fostele hale abandonate ale fermei de pui. 33 de hale au fost modernizate și retehnologizate, atât cu fonduri europene, cât prin Programul de Reproducție al Ministerului Agriculturii. Am vizitat alături de primarul orașului Potcoava, Emanuel Enăchioaia această fermă modernă unde se cresc 5,2 milioane de pui care ajung în supermarket-urile și pe mesele românilor, dar și în Italia sau Franța. În orașul Potcoava am văzut un exemplu de colaborare și dezvoltare a unei comunități între un investitor, un primar gospodar și Guvernul României”, a transmis pe o rețea de socializare, Ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Investiția totală se ridică la 11,5 milioane de euro. Ministrul Agriculturii a mai declarat că România stă foarte bine la capitolul creșterii puilor pentru piața externă, procentul ajung aproape de 200%.

Policlinica Buna Vestire Craiova

sursa video: FB/Florin Barbu

Politica