vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Primarii PSD şi PNL din Vâlcea nu-şi pot ajuta partidele în alegerile ce urmează

Din discuţiile purtate cu mai mulţi edili (în Vâlcea doar cele două partide mari au reuşit să câştige posturile de primar), am indentificat mai multe motive pentru care va fi foarte greu pentru aceşti oameni să mobilizeze electoratul pentru a participa la alegeri.

O parte dintre ei îşi vor prierde mandatele înainte de primul tur al prezidenţialelor. În aceste situaţii nici cei noi nu vor avea decât puţin timp la dispoziţie pentru a pregăti alegerile.

Peste jumătate dintre primari au situaţii foarte complicate legate de alegerea viceprimarilor. Nu au majorităţi în consilii, iar lupta celor două partide va fi foarte dură pentru aceste posturi. Se preconizează compromisuri, trădări ale unor consilieri, aranjamente cu consilieri de la alte partide ceea ce de fapt înseamnă alte compromisuri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Apoi în mediul rural populaţia este îmbătrânită şi jumătate din oameni trebuie să parcurgă mai mult de 2 km până la o secţie de votare.

Ori să ceri acestor oameni să facă acest demers 3 duminici la rând, este destul de dificil.

Oamenii spun că indiferent cu cine votează, viaţa lor va fi la fel de proastă.

Pe lângă toate acestea,guvernul a limitat drastic prin o ordonanţă cheltuielile administraţiilor locale, iar multe primării nu mai au bani să funcţioneze şi nici să achite drepturile persoanelor cu dizabilităţi.

Se preconizează cea mai redusă prezenţă la vot a fi în al doilea tur de scrutin la prezidenţiale.

Politica