vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Primăria Corabia va redeschide un nou sediu, modern, al Bibliotecii orășenești „Virgil Mazilescu”

Primăria orașului Corabia va redeschide sediul noii biblioteci „Virgil Mazilescu”. Noul sediu va fi deschis în clădirea Palatului Cosma Constantinescu, sâmbătă de la ora 10:00.

„SÂMBĂTĂ, 21 SEPTEMBRIE, ORA 10,00, VĂ INVITĂM LA DESCHIDEREA OFICIALĂ A BIBLIOTECII „VIRGIL MAZILESCU” – CORABIA, situată la parterul Casei de Cultură, strada Popa Șapcă. „Cărțile sunt unele dintre cele mai frumoase lucruri din viața noastră, iar cei care le citesc sunt cei mai frumoși oameni…”, au transmis pe o rețea de socializare reprezentanții primăriei Corabia.

Biblioteca dispune de un fond de carte ce numără aproximativ 60000 de volume. Cladirea a fost reabilitată și modernizată anii trecuți cu o investiție de peste 3 milioane de lei, prin Compania Națională de Investiții.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cadrul evenimentului de deschidere va avea loc și lansarea de carte „Corabia – zone limitrofe, între legendă si adevăr”, al autoarei Elena Tănase.

Biblioteca Orășenească „Virgil Mazilescu” Corabia este instituție de stat, serviciu public de lectură, aflată în subordinea Ministerului Administrației și Internelor și a Primariei pe plan local. Din punct de vedere metodologic, biblioteca este instituție de cultură, aparținând Ministerului Culturii, aflandu-se în teritoriu, în subordinea Bibliotecii Județene „Ion Minulescu”, Slatina, Olt. Serviciile oferite de biblioteca cetățenilor solicitanți sunt gratuite.

Pentru a putea beneficia de serviciul  împrumut – carte, cetățenii solicitanți trebuie să îndeplinească condiția de a avea domiciliul în orașul Corabia, inclusiv cartierele aferente. Cărțile ce fac obiectul serviciului de împrumut la domiciliu, se împrumută pentru  o perioadă de maxim trei saptămâni. Spațiul destinat bibliotecii este amenajat în funcție de domeniile de care dispune, având și o sală de carte în limba engleză, ce numără în jur de 1700 de volume.

sursa foto: FB/Primăria Corabia Serviciul Cultural

Politica