vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Lucrări majore pe râul Tismana

Scopul principal al acestor lucrări este să reducă riscul de inundații

Reprezentanții Apelor Române Jiu au inițiat lucrări majore pe râul Tismana, în județul Gorj, cu scopul de a reduce riscul inundațiilor în regiune.

Acțiunile sunt coordonate de Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Gorj, care efectuează în prezent o serie de intervenții pentru consolidarea malurilor râului în zona Cantonului Tismana, conform Pandurul.

Proiectul implică consolidarea malurilor cu ajutorul gabioanelor – coșuri speciale umplute cu pietriș sau pământ, o tehnologie frecvent utilizată în lucrările hidrotehnice. Aceste intervenții sunt necesare din cauza deteriorărilor produse de creșterea nivelului apei, care a afectat structura malului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Scopul principal al acestor lucrări este să reducă riscul de inundații care ar putea afecta atât Cantonul Tismana, cât și proprietățile localnicilor de pe malul râului. De asemenea, se vizează limitarea pagubelor și minimizarea impactului negativ asupra mediului.

Intervențiile includ săpături mecanice efectuate cu excavatoare, colectarea bolovanilor de râu și umplerea gabioanelor cu piatră brută. De asemenea, se montează împletituri din sârmă pe cadre metalice, urmate de turnarea betonului în fundații și ziduri de sprijin. Potrivit autorităților, aceste intervenții nu vor afecta negativ nivelul apelor de suprafață sau subterane și vor avea un impact pozitiv asupra mediului local.

Politica