vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Investiții pe bandă rulantă în Mehedinți

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, se mândrește cu noile investiții din județ. El a anunțat deja semnarea a trei contracte importante, într-o singură zi. Primarul orașului Baia de Aramă, Ionuț Tudorescu, a semnat, marți, contractul de finanțare pentru implementarea obiectivului de investiții „Reabilitare drumuri și construire poduri – UAT Baia de Aramă, județul Mehedinți”.

Valoarea contractului este de 20.000.000 lei, fonduri accesate în cadrul Programului Național de Investiții “Anghel Saligny”. În cadrul proiectului se vor reabilita fosta centură a orașului Baia de Aramă și alte drumuri de interes în satele Brebina, Mărășești (Dealul Ciorii), Stănești și Titerlești. Totodată, se vor construi două poduri în satele Bratilov și Mărășești, obiective deosebit de importante pentru locuitorii din zonă. La semnarea contractului, am fost alături de primarul Ionuț Tudorescu împreună cu deputatul Alin Chirilă și îl asigur de toată susținerea în implementarea acestor investiții.

Tot marți, primarul comunei Eșelnița, Marius Vâșcă, a semnat contractul de finanțare pentru obiectivul de investiții „Realizarea infrastructurii prin extinderea alimentării cu apă și canalizare, str. Merilor în comuna Eșelnița, județul Mehedinți” și i-am fost alături împreună cu deputatul Alin Chirilă. Valoarea investiției este de 751.627, 66 lei, iar finanțarea este asigurată din fonduri guvernamentale, în cadrul Programului Național de Investiții “Anghel Saligny”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acesta este cel de-al patrulea contract semnat de primarul Marius Vâșcă în cadrul PNI „Anghel Saligny”, în total fiind vorba despre aproape 10 milioane de lei, fonduri de la Guvernul României pentru infrastructura de utilități și asfaltare, în comuna Eșelnița.

Cel de-al treilea contract important din județul Mehedinți a fost semnat de primarul comunei Șovarna, Constantin Prundeanu, care a obținut finanțare din fonduri guvernamentale pentru proiectul “Alimentare cu apă în comuna Șovarna, județ Mehedinți – execuție branșamente, lucrări în continuare”, în valoare de 1.253.450 lei. Obiectul de investiții este finanțat în cadrul Programului Național de Investiții “Anghel Saligny” și acoperă realizarea a 153 branșamente în comună.

Am fost alături de primarul Constantin Prundeanu la semnarea contractului, împreună cu deputatul Alin Chirilă. Îl felicit pentru acest contract și îi doresc mult succes în implementarea proiectului!”, a transmis Aladin Georgescu.

Politica