vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Campion mondial la Judo, suspendat după ce și-a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice

Nemanja Majdov a anunțat faptul că Federația Internațională de Judo l-a suspendat pentru următoarele luni ca urmare a faptului că a făcut semnul crucii la unul dintre meciurile sale din timpul Jocurilor Olimpice 2024 de la Paris.

Acum 15 zile am primit decizia potrivit căreia am fost suspendat cinci luni de Federația Mondială de Judo (IJF) pentru încălcarea codurilor lor religioase. Mai exact, din cauza botezului (n.r. semnului crucii pe care l-a făcut) la intrarea în meciul de la Jocurile Olimpice. Am interdicție să particip la toate turneele, taberele și pregătirile. Este adevărat, în scrisoarea de apărare cu privire la procedurile disciplinare nu am vrut să-mi cer scuze pentru botez, și bineînțeles că nu am făcut-o, nici nu o voi face vreodată, deși nici nu știam cât poate fi pedeapsa”, a scris Campionul european și mondial la judo, într-un mesaj postat pe Facebook în data de 15 septembrie. 

Totodată, Nemanja Majdov a explicat ce înseamnă pentru el Dumnezeu. Sportivul în vârstă de 28 de ani a ținut să sublinieze și motivul pentru care nu și-a cerut scuze pentru gestul său. Acesta susține că divinitatea l-a ajutat atât în viața personală, cât și în cariera de sportiv.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dumnezeu mi-a dat totul, atât pentru mine, în privat, cât și pentru cariera mea, și El este numărul unu pentru mine și sunt mândru de asta”, a mai mărturisit sportivul.  

Politica