vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Amenzi pentru muncă fără contract

Inspectorii de muncă au aplicat amenzi în valoare totală de 463.000 lei

Inspectorii de muncă ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au desfășurat în luna august 2024 un total de 131 de controale. Dintre acestea, 91 au vizat respectarea legislației privind relațiile de muncă, iar 40 au fost axate pe securitatea și sănătatea în muncă, conform Gorj Express.

În urma controalelor efectuate, inspectorii de muncă au aplicat amenzi în valoare totală de 463.000 lei, dintre care 341.500 lei pentru nerespectarea legislației în domeniul relațiilor de muncă și 121.500 lei pentru încălcarea normelor de securitate și sănătate în muncă. De asemenea, au fost dispuse 233 de măsuri pentru intrarea în legalitate.

Inspectorii de muncă responsabili de verificarea relațiilor de muncă au descoperit, în perioada menționată, patru persoane care prestau muncă nedeclarată, sancționând aceste abateri cu amenzi în valoare de 80.000 lei. Tot în această perioadă, au fost identificate două cazuri de muncă subdeclarată la doi angajatori, pentru care s-au aplicat amenzi contravenționale în valoare totală de 18.000 lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totodată, cu ocazia controalelor efectuate la angajatori, inspectorii de muncă au informat atât persoanele  găsite la lucru cu ocazia  efectuării controlului inopinat la locul de muncă al angajatorului verificat, cât și reprezentantul angajatorului, asupra dezavantajelor folosirii muncii nedeclarate, precum și consecințele pe care le produce munca nedeclarată.

Politica