vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Alertă în Mehedinți! Zeci de copii, la spital

Este alertă în Mehedinți! ISU a activat Planul Roșu de intervenție după ce mai mulți copii ar fi făcut toxiinfecție alimentară. Minorii acuzau stări de rău. Aceștia sunt elevi la școlile pe raza localităţilor Almăjel, Oprişor, Salcia şi Ştircoviţa și au fost transportați la spital.

„Începând cu ora 14:15 a fost activat Planul Roșu de intervenție în urma unui apel pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 care solicită intervenția ISU Mehedinți pe raza localităților Almăjel, Oprișor, Salcia și Ștircovița, întrucât mai mulți minori acuză stări de rău și simptome de toxiinfecție alimentară. La fața locului intervin mai multe echipaje de prim ajutor.

ISU Mehedinți intervine cu următoarele forțe:

Policlinica Buna Vestire Craiova
  • 4 echipaje SMURD;
  • 2 autospeciale de transport personal și vicitime multiple.
    Din primele informații, la această oră, un număr de aproximativ 53 de minori cu vârste cuprinse între 5-14 ani și 1 adult au nevoie de asistență medicală.

Echipajele de prim ajutor evaluează starea copiilor. Aceștia sunt de pe raza localităților Almăjel, Oprișor, Salcia și Ștircovița”, a transmis ISU Mehedinți.

Nu se cunosc încă motivele pentru care elevii au făcut toxiinfecție alimentară. Revenim cu detalii!

UPDATE: „La această oră, 70 de minori și 2 adulți au nevoie de asistență medicală.

În acest moment, se intervine cu următoarele forțe:

1 microbuz școlar.
Intervenția este în desfășurare, revin cu date.

5 echipaje SMURD;

2 autospeciale de transport personal și vicitime multiple;

6 ambulanțe SAJ”, transmite ISU Mehedinți. Potrivit unor surse, cu toții au mâncat macaroane cu carne, primite în cadrul programului „O masă sănătoasă”, de la același furnizor.

Politica