miercuri, septembrie 18, 2024

Ultima ora

Sport

Încă un pas pentru realizarea Centrului de colectare legume și fructe din Mehedinți

Proiectul, prin care s-a declarat de uz și interes public județean terenul cu suprafața de 13.337 mp din comuna Rogova, în vederea realizării unui Centru de colectare legume și fructe ce va deservi județul, a fost aprobat în ședința Consiliului Județean Mehedinți, a anunțat Aladin Georgescu.

Potrivit acestuia, scopul investiției este valorificarea superioară a producției de legume și fructe din Mehedinți, având în vedere că avem mulți producători de legume și prin prisma programelor guvernamentale prin care se obțin finanțări, dar și proprietari de plantații de pomi fructiferi.

“Pasul de astăzi a fost făcut în urma discuțiilor pe care le-am purtat încă de anul trecut la nivel central și în urmă cu mai puțin de două săptămâni, cu ministrul Agriculturii, Florin Barbu, când am și vizitat terenul acceptat pentru investiție și am primit asigurări că avem susținere pentru realizarea centrului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Locația de la Rogova este varianta accesibilă tuturor producătorilor din județ, are utilități, are deschidere la drumul național 56A și am speranța că prin sprijinul pe care îl avem din partea ministrului Florin Barbu, în cursul anului viitor vom putea înființa centrul de colectare.

Avem producție de produse autohtone, iar producătorii trebuie sprijiniți pentru valorificarea lor, astfel încât aceste produse sănătoase să ajungă, prin rețeaua organizată, la cetățenii români din județ și din țară.”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Depozitul va fi realizat printr-un parteneriat public – privat între Consiliul Județean Mehedinți și Casa Unirea.

Politica