miercuri, septembrie 18, 2024

Ultima ora

Sport

Elevii cu note de 10 la bacalaureat şi la evaluarea naţională, premiați

Absolvenţii clasei a VIII-a care au obţinut media 10 la evaluarea naţională şi absolvenţii de liceu cu media 10 la bacalaureat urmează să beneficieze de stimulente financiare, conform unei hotărâri care figurează pe agenda şedinţei de miercuri a Guvernului, transmite Agerpres.

Astfel, se vor acorda stimulente financiare în valoare de 2.000 de lei fiecărui absolvent al clasei a VIII-a care a obţinut media 10 la evaluarea naţională, sesiunea 2024.

Totodată, se aprobă acordarea de stimulente financiare în valoare de 5.000 de lei fiecărui absolvent de liceu care a obţinut media 10 la examenul naţional de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Anul acesta a fost cel mai mic număr de medii de 10 din 2014: doar 80 de elevi au luat media 10 la bac și 74 de elevi au obținut media 10 la evaluarea națională.

„În anul 2024, un număr de 80 absolvenţi de liceu au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat (58 la examenul naţional bacalaureat, 1 la sesiunea specială şi 21 la examenul de bacalaureat german), sesiunea iunie-iulie 2024, iar 74 absolvenţi de clasa a VIII-a au obţinut media 10 la evaluarea naţională. Ţinând cont că este vorba de tineri absolvenţi de gimnaziu, respectiv de liceu cu rezultate remarcabile la învăţătură, care au toate şansele să continue să obţină performanţe în învăţământul liceal, respectiv în învăţământul universitar, apreciem că li se poate oferi un stimulent financiar care să fie util în dezvoltarea lor ulterioară, în domeniul profesional şi personal”, reiese din nota de fundamentare.

Politica