marți, septembrie 17, 2024

Ultima ora

Sport

Palatul Copiilor din Târgu Jiu intră într-un proces de reabilitare

Valoarea proiectului de reabilitare depășește 2,4 milioane de lei

Palatul Copiilor din Târgu Jiu a început recent un proces de reabilitare. În această perioadă, activitățile obișnuite ale instituției vor fi suspendate temporar. Profesorii și elevii vor fi nevoiți să găsească soluții alternative pentru desfășurarea programelor educative până la finalizarea lucrărilor, notează Pandurul.

Reabilitarea se va axa pe consolidarea celor două tronsoane ale clădirii, care au fost construite fără rosturi de dilatare, provocând tasări diferențiate în timp. Pentru a restabili stabilitatea structurii, este necesară o intervenție complexă. Valoarea proiectului de reabilitare depășește 2,4 milioane de lei. Palatul Copiilor Târgu Jiu este un centru educațional important, dedicat activităților extrașcolare.

Aici, elevii au ocazia să-și dezvolte și să-și aprofundeze cunoștințele prin programe instructiv-educative, adaptate competențelor și vocațiilor lor. Instituția joacă un rol crucial în valorificarea timpului liber al copiilor, oferindu-le oportunități de a participa la diverse proiecte educative. De asemenea, mai multe instituții de învățământ din Gorj sunt în curs de reabilitare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Este imposibil ca toate lucrările să se desfășoare doar în perioada vacanței. Unele dintre acestea necesită un timp mai îndelungat pentru a fi finalizate. De asemenea, anumite licitații sunt încă în curs, iar în alte cazuri lucrările nu au început încă. Așadar, este nevoie de flexibilitate în funcție de situația existentă. Elevii vor fi mutați temporar și se vor întoarce în școli după ce reabilitările se vor încheia. De exemplu, elevi de la Padeș, cei de la Palatul Copiilor din Târgu Jiu și cei de la Colegiul „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu au fost deja relocați, dar nu sunt întâmpinate probleme”, a transmis Mihai Istrate, inspectorul școlar general al județului Gorj, conform sursei citate.

Politica