marți, septembrie 17, 2024

Ultima ora

Sport

O primărie din Olt cumpără mașini electrice pentru a combate poluarea

Primăria Obârșia din Olt a inițiat achiziția, prin licitație publică, a mai multor autovehicule full electrice prin intermediul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic, finanțat din Fondul pentru mediu 2020-2024, potrivit olt-alert.ro.

Autoritățile comunei vor să achiziționeze trei astfel de autovehicule. Suma pe care Primăria Obârșia o are la dispoziție pentru această achiziție este de 360.000 de lei.

„În vederea reducerii amprentei de carbon, provenită din utilizarea autoturismelor clasice, în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență nr. 71/2021 privind promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante, în sprijinul unei mobilități cu emisii scăzute, pentru abrogarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 40/2011 privind promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic şi a Legii nr. 37/2018 privind promovarea transportului ecologic, considerăm imperios necesară achiziția a 3 autovehicule noi full electrice”, se arată în caietul de sarcini al primăriei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare din partea companiilor interesate este data de 27 septembrie 2024, ora 15.00.

sursa foto: arhivă

Politica