luni, septembrie 16, 2024

Ultima ora

Sport

Masă caldă pentru elevi, în zeci de localități din Gorj

Mulți copii, în special din zonele defavorizate, vin la școală în principal pentru a beneficia de porția de mâncare

În peste 20 de localități din județul Gorj, elevii beneficiază de câte o masă caldă în fiecare zi, grație programului „Masă Sănătoasă”, finanțat de Guvern. Acest program are ca scop principal reducerea absenteismului școlar, în special în zonele defavorizate, și a avut un impact pozitiv asupra frecvenței școlare, conform Pandurul.

În cadrul programului, 24 de școli din județul Gorj sunt incluse, acoperind unități din localități precum Peștișani, Mușetești, Lihulești, Bumbești-Pițic, Baia de Fier, Turburea, Tismana, Rovinari, Scoarța, Polovragi, Țânțăreni, Văgiulești, Roșia de Amaradia, Crasna, Târgu Logrești, Telești, Dănciulești, Bălești, Drăguțești, Bălănești, Bustuchin, Godinești și Târgu Jiu.

Autoritățile locale au subliniat că oferirea unei mese calde a dus la o scădere a absenteismului, deoarece mulți copii, în special din zonele defavorizate, vin la școală în principal pentru a beneficia de porția de mâncare. Unii primari din județ anunță în fiecare săptămână meniul ce va fi oferit școlarilor, asigurând transparența și adaptarea acestuia la nevoile nutriționale ale copiilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica